onsdag 20. november 2013

På topp i Midt-Agder - Bukksteinen 206 moh


Har ligget på latsiden en stund når det gjelder toppturer, men i dag var far og datter igjen ute og jaktet på en ny topp. Bukksteinen rett over kommunegrensa til Songdalen var målet.

Vi parkerte ved Mjåvann industriområde og la i vei i hagelværet. På forhånd trodde jeg det skulle bli en kort og grei tur, men da tok jeg feil. Stien var svært vanskelig å lokalisere stort sett hele tiden. I tillegg var det raste trær over alt, oversvømmelser av stien og glatte steiner hele veien. På toppen av det hele fantes det ikke snev av merking noen steder. Det hele ble temmelig hasardiøst tatt i betraktning av at jeg gikk på egenhånd med ansvar for ungen bak i meisen. Hadde i tillegg en tidslimit, så kunne ikke sløse med tiden. Vurderte flere ganger å gi opp, men fant til slutt riktig trasè og nådde toppen. Det er en fin varde der oppe og meget god utsikt.

Det finnes flere veier til toppen. For folk som er ute med familien vil jeg absolutt anbefale en annen sti. For folk som er ute etter en liten utfordring i beste grenseOlavstil passer det perfekt å gå der vi gjorde.

For de som er interessert i toppkoder skal dere få et hint. Koden her er identisk med navnet på en idrettsklubb her i byen...

3 kommentarer:

Grendstad sa...

Kjenner jeg igjen med det å ha barn på tur, og plutselig føle at en har gått avgårde for en litt for lang tur, og er litt fortapt, men det går jo bra,

bra gått, og takk for tipset, kan ikke huske å ha vært på den toppen, så bra ut,

DE sa...

Toppen ligger like ved E39, så det bør være veldig bra å ta en liten avstikker dersom man kommer forbi på sykkel.

Tviler på at det er noe særlig mere enn 1,5 km opp. Så for trente karer som er vant til å gå i terrenget er det en enkel sak.

ØY! sa...

takk for godt tips, skal ta Bukken en vakker dag, muligens med startsted hjemme.
det ser ut som at flere av toppene eller veien dit er mangelfullt merket.Går en alene eller bare med voksenfølge er det ok med en ekstra utfordring, men med barn blir det annerledes.
Du fikk jo en fin utsikt som belønning for ikke å gi opp.
Grattis!