lørdag 3. januar 2009

Grensegange under perfekte forhold


Året begynner bra for fylkesgrenseekspedisjonen. På årets 3. dag la Vestbakken og Grendstaden i vei. Først kjøre til fylkesgrensa nord for Erkleiv og sette en bil der. Så kjøre til fylkesgrensa sør for Erkleiv, og gå derfra og nordover.

Det viste seg å være perferkte forhold for grensegange. Bortsett fra litt isete partier hist og pist, og en miniplump på første bekkepassering av Grendstaden, var det bart på bakken, og det beste av alt islagte vann. Dermed ble Fiskelausvatn forserte akkurat på grensa, på god og tjukk is. På slutten ble Eikelandsvatnet krysset, mellom skøyteløpere og motoriserte venndøler i fri utfoldelser.

Stort sett gikk Vestbakken med GPS-en og fant linja, mens Grendstaden gikk litt bak og foran, og lokaliserte grensa nærmere ved funn av grensemarkeringer. Vestbakken viste seg som en meget dyktig grenseganger, med erfaring både fra sykling på gamle øst-vest grensa gjennom Berlin, og med strikkhopping Zimbabwe/Zambia.

En god dag i fylkesgrensegangens historie.



4 kommentarer:

ØY! sa...

ser av avisen i dag at 2011 er nevnt for sammenslåing av fylka.
da er det bare å grense på alt en kan.
ser ut som en fin og harmonisk tur i barfrostland.

Grendstad sa...

jo, har ting innen rekkevidde, har kommet over en del nå, mesteparten av krattet mot kysten,
gjenstår en del fjelletapper, og litt krevende høyfjell og vassdrag i nord

DE sa...

Må si at det ble en strålende dag med grensegange. Bla er det artig å ha vært i 3 kommuner på en gang. Friklatring på ei løype med gradering på ca 3- var også en spennende opplevelse...

Grendstad sa...

Ja, det er bra å kommer seg litt uti der, - ulendt terreng er det iallefall, og det skal visst være sunt - jeg får ikke bilder inn på fylkesgrensabloggen - noe tekniske feil eller noe