lørdag 25. juli 2009

Imponerende debut


Så var endelig dagen kommet for Hilde til å prøve seg i fjellveggen. Sammen med sin instuktør tok hun turen til den nye veggen på Odderøya. Plan A var å sette topptau ved å gå ned fra toppen, men det viste seg å bli vanskelig. Den godeste Hilde måtte derfor i all hast lære seg å ledsikre slik at DE kunne få opp tauet på ruta som heter "Kjølhaling". Den har gradering 4, noe som egentlig burde være for vanskelig for ei førstereispike, men denne jenta ville det anderledes.

Første forsøk var ment som en kort tur for å gjøre seg vant til veggen og det å bli firt ned igjen. Imidlertid gikk hun omtrent 2/3 opp i veggen før det var tid for å komme ned og ha en liten pause før det endelige toppstøtet.

På andre forsøk ble det ene problemet etter det andre forsert. Det virkelig vanskelige taket like før toppen gikk som en lek, og hun hadde derfor få problemer med å slå en gang på topptaufestet til store gledeshyl fra en stolt kjæreste på bakken. For å krone verket tok hun en tur til. Det gikk problemfritt og fra toppen kunne hun rope "danga" for første gang i sitt liv.

Ekstremt bra klatring til å være første gangen. Trøtt og sliten i hver eneste muskel kunne hun konstatere: "Det jo lett når man vet hvordan man skal gjøre det".

For the record skal det sies at DE klatret innimellom på forskjellige traseer, og hadde det gøy med det. En utvida pustepause ble det også tid til før vi satte turen tilbake til byen.

På toppen

Flink sikrer

4 kommentarer:

Hilde Fantomine sa...

He he fine ord fra kjæresten min:-)

Det var utrolig skummelt og veldig gøy samtidig..

Har fremdeles vondt i alle musklene i beina mine, i tillegg litt skrubla albuer (stolt over det hehe)..

Håper på flere turer, sånn at jeg kan få litt mer flyt og bli tryggere på meg selv. Ser at det kunne vært gøy med en person til.. Ble litt sliten etter klatreturen, og rett på sikring var en smule slit... greit å ha en pustepause innimellom:-)

Evelyn sa...

Gratulerer med debùten Hilde. Det var virkelig gøy at du prøvde og likte det og at du gjerne vil prøve igjen. Kjempegøy =)=)=)

Grendstad sa...

ja, det må jeg si. Godt klatra. Godt initiativ. Vel overstått

ØY! sa...

grattis med debuten.

det er alltid litt spenning før,og desto bedre følelse etterpå.

du sparker rompe altså!!