mandag 15. juli 2013

På topp i Midt-Agder - BjønnåsenPå søndag satte vi kursen mot Vennesla for å bestige Bjønnåsen. Det er en topp som ligger like ved sentrum av bygda. Vi parkerte ved legevakta og gikk deretter langs Erkleivveien. I henhold til "På Topp" kartet skal man ta av fra veien når man står på nordsiden av toppen, og deretter følge stien. Legger man godvilja til så kan man kanskje kalle det en sti, men den var svært gjengrodd og det fantes ikke snev av skilting eller merking. Ca halvveis gikk det over på traktorvei, så gikk det bedre. Imidlertid var det ekstremt mange mygg som ikke var langt fra beskjedne.

Selve toppen er langt ifra noen høydare. Den ligger inne i skauen. Men følger man stien et lite stykke til kommer man ut til kanten. Der er det en aldeles fortreffelig utsikt over Vennesla. En slik utsikt er verd noen myggstikk. På vei tilbake fulgte vi trakorveien, selv om det ble noe lengre. Dersom man parkerer der traktorveien møter Erkleivveien tviler jeg på at man bruker noe særlig mer enn 10 minutter til toppen. Tok nok det dobbelte og vel så det for oss ettersom vi hadde bilen nede i sentrum.2 kommentarer:

Grendstad sa...

Bra med folk som går foran og viser vei. Dumt at det er dårlig beskrivelse av stiene. Det kan jo være strevsomt og litt irriterende når det er myggete. Har kommet syklende fra Erkleiv et par ganger, og dette kan jo invitere til en stopp.

Bra gått. Håper Marte ikke blei heilt bestukket.

DE sa...

Denne toppen bør være glimrende å stikke innom dersom man likevel sykler forbi. Fint sted å nyte utsikten, mens man har en pust i bakken.

Vil da anbefale å stoppe ved traktorveien. Veien er sperret av med en kjetting, som er markert med noen reflekser. Har man hybrid eller terrengsykkel kan man sikkert sykle et stykke innover også, men siste delen er nok mest praktisk å ta til fots.