torsdag 15. august 2013

12. karuselløp - CB-løpet i Baneheia - 3,6 km

Høstsesongen startet med brillefint løpevær. I den kjente CB-løypa er det få overraskelser, men den har sine motbakker og er tung nok.

DE:
Før start satte jeg en slags målsetning om å klare 21 minutter. Godt kjent som jeg er i løypa visste jeg at det var viktig å få en god start, for det røyner alltid på mot slutten. Første kilometeren er enkel og gikk på 5,20, eller noe deromkring. Mellomtidene ble noe ca ettersom jeg brukte stoppeklokka på mobilen, og det var litt knotete å dra den fram med kode og allting. Andre kilometeren ble noe tyngre og endte på ca 6,10. Syra kom for alvor på den tredje kilometeren. Bakkene opp mot Vehustoppen blir ikke akkurat lettere med årene, så det satt langt inne å komme seg over. Mellomtiden ble 7 minutter, så da visste jeg at målet var utenfor rekkevidde.

Trygt i mål viste klokka 21,29. Ikke helt på målsetning, men ikke langt unna. Økta ble avsluttet med et herlig bad i stampa. Det gav assosiasjoner til barneårene. I den tida var det noe som het Tinghustrimmen i Baneheia. Det var ikke mer avansert enn at man hver tirsdag på vårparten løp ei runde i lysløypa. 4 ganger gav liten premie, men løp man 8 tirsdager kunne man innkassere den store. Da det ble varmt nok avsluttet vi med bad i nevnte stampa, så det er en fin tradisjon å holde i hevd.

Fantomine:

Min fødselspermisjon går mot slutten, og til mandag blir jeg en av avregningspikene igjen. Dette betyr slutten på min pensjonist-løper tilværelse. Det har vært trivelig å traske rundt i løypene i 13 tida... Det er mye skravling, men man slipper å bli løpt ned av bøffelrukene...

Siden Marte er i full gang med barnehage, så løp jeg alene denne gangen. Det var wunderschøn. Var i ivrigste laget, så startet 12.55, og kom i mål før de hadde rukket å få opp klokka. Så tiden er uviss.
Jeg avsluttet det hele med et lite bad i stampa. Freschkt..

Øy!

Startet i andre tidspulje, tre over halv seks. Passelig stort felt der jeg fikk gleden av å løpe forbi flere i bakkene. Min utfordring er å holde dampen oppe i de lettere partiene. Jeg blir heller ikke raskere med årene.
Lenge siden jeg har løpt så kort som 3.6, neste gang blir det mailsluker.
Egen klokke stoppet på 18.17, mulig det blir noen sekund til offisielt. Godt å ha nummer på kassa igjen.

4 kommentarer:

DE sa...

Bra start på høstsesongen dette. Uvant å se Øy på den korte distansen, men regner med at kilometerne blir mangedoblet til torsdag når Sommerskogsløpet står på programmet.

Grendstad sa...

mye bra her, spesielt DEV er jo i siget, og spiser seg inn på Øy på sånne korte løp

tinghustrimmen hørtes moro ut, spesielt navnet, skulle hatt sånn løp fortsatt

hadde tenkt å løpe en runde med Tuva, men hun hadde andre avtaler, så jeg sto over pga kneet,

kommer med etterhvert,

Mari sa...

Hei!

Ser ut til at du er godt kjent i turløypene i Kristiansand og omegn, så fyrer inn et spørsmål: Er det noen løyper i nærheten av Søgne som er velegnet til rolige langturer? Dvs. løyper som ikke er veeeeeldig kuperte. Litt opp-ned profil er jo bare gøy da, men helst ikke for mye :) Er nyinnflyttet i Søgne, og er anig på løping :)

ØY! sa...

hei Mari

Det er veldig fint å løpe rundt Kvernhusvannet, rolig fin løype uten mye høydeforskjell. Den er dog ikke så lang.
En lengre variant er rundt Tjomsevannet, også rolig og ikke for mye stigninger.

Trenger du mer krevende løyper er det fint opp til Lindåsen og området nord for E-39

Lykke til.