torsdag 1. august 2013

Jettegrytehopping

Denne sommerferien hadde vi fem dager på hytta på Brokke. Mange ser ut til å tro at dette bare er et vintersted, men Brokke har adskillig mer å by på. På bildet ses Diggigangas mann i det han hopper uti ei megasvær jettegryte i det gamle elveleiet til Faråni. Inne i gryta er det som å være i en halvkuppel. Lyden fra vannet er totalt overdøvende og det hele er en mektig opplevelse.

Bak i bildet ses også toppen av Løefjell. Toppen kan nås relativt enkelt via en vanlig tursti, noe vi gjorde allerede første dagen. Ellers kan man gjøre som veldig mange andre i sommer: Klatre til topps. Skjønt man trenger ikke klatre hele veien opp. En taulengde eller to kan også være veldig gøy.

Skulle vi noen gang klare å tromme sammen til en humorbudhistisk fellestur, ville dette vært et glimrende sted. Klatreferdighetene må kanskje børstes litt støv av, men med ruter som helt nede på 3-tallet, bør det være nok av muligheter.

3 kommentarer:

Grendstad sa...

Ser veldig fint ut der, og bra bilde av en mann i lufta.

Jo, hadde vært bra med en tur opp i dette området. Ser bra ut. Har bare vært på gjennomreise i området.

ØY! sa...

skikkelig kult sted, sikkert frisk temp i vannet.
det frister med tur i området en gang.

Mariann sa...

Jeg er bare innom bloggen for å hilse til Svein og si at nå har jeg vært her og samtidig kan jeg anbefale Oppdal, ta dere en tur tur dit. De har masse opplevelser, blant annet juvinh og rafting og moskussafari og andre spennende opplevelser for diggidangaer. Ellers er der velkommen til Romsdalen, Norges Tyrol, for klatring og fjellturer, blant annet Romsdalseggen, Norges nye turmål. Hilsen Mariann