søndag 30. mars 2014

Rislåknuten - fantastisch

Rakk ikke karusellen på torsdag, men svømte 2500 i AQ på fredag, og i dag sykla jeg til Senumstad bro, og tok meg en topptur på Rislåknuten, etter lokalt tips, så blir ikke statisk uten karusell.

Rislåknuten er en fantastisk topp, med et fantastisk utsyn. Toppen har flere naturlige sitteplasser, forma som benker i fjellet, og terrenget på toppen er åpent og innbydende. Dessverre var det et par grader for kjølig, for å varme en svett syklist, tross vindstille, men utrolig fint var det. Rundturen tar ca 1,5 timer men tok den litt kjappere med litt småspringing, og løping langs riksvegen tilbake til sykkel. Anbefales. Godt skilta. Kom nesten opp i 10 mil på sykkelen på denne turen, i tillegg til toppturen, så den blei en solid tur.


3 kommentarer:

DE sa...

Denne vårturen var suverent bra! Utsikten der oppe er jo fantastisk. Tenker nok at det kan bli litt småkjølig, all den tid vi fremdeles er i mars.

Dette var strålende lesning. Veldig bra dokumentert også, med både film og bilder. Har hatt toppen der på radaren, ettersom den er med i "på topp i midt-agder". Nå ble jeg definitivt veldig fristet.

Var det greit merket? Og hvordan er det å ta med unger dit?

Grendstad sa...

Det var veldig bra merka fra begge sider. Merka med rødt. Også skilta i kryssene. Kan sjøl tenke meg å ta med ungene opp til denne toppen. Spennende trase også noen steder, dvs både bratt og trolsk, og lett omhverandre. Jeg leste her før turen, og dro opp uten kart og gps, og fant greit fram.

http://www.patopp.no/rislaknuten

ØY! sa...

har hatt stor glede av å følge Monsen på tur uten kart og kompass(delvis).
Minst like moro å følge Olav på sine turer. En tur til inspirasjon.
Må være en av de bedre toppene i forhold utsyn?
fellestur hadde vært bra.