fredag 11. mars 2011

Paradis


For alle dere som leter etter paradis har vi en god melding! Stopp letingen, vi har funnet det! Stedet er Aitutaki, en del av Cook Island. Her bor vi helt i strandkanten i en uhyre enkel og ulukserios bungalow. Utsikten fra balkongen er verdens flotteste (se bildet over).

Her er det helt fantastisk. Oya er passe stor og er omgitt av korallrev paa alle kanter. Det tar av for bolgene, saa inne i selve lagunen er det alltid rolig. Det finnes ingen farlige ting her, hverken dyr eller mennesker. Stemingen er helt fantastisk, vi blir kjent med alt og alle. Pruting og tipsing forekommer ikke, og dessuten har myndighetene avskaffet alt som heter kalorier. Det er dermed ikke mulig aa legge paa seg. Og det er bra for vi faar stadig veldig god mat paa grillkvelder og island nights. Hvem skulle trodd at fersk grillet tunfisk kunne vaere saa godt? Stress og tidsfrister er et ukjent begrep. Alt gaar paa islandtime. Syklene som vi har leid har ikke laaser, for hvem trenger laaser i paradis?

Selv om det er late dager i paradis saa beveger vi oss litt ogsaa. Som sagt sykles det hit og dit, og det er utfordrende nok i varmen. Syklene har i utgangspunktet 18 gear, men kun tre som virker. Og da maa de brukes i riktig rekkefolge, hvis ikke blir det kluss. Bremseklossene er helt nedslitt, men det finnes ingen bakker saa de trengs ikke uansett. Ellers har vi gaatt noen lange turer baade langs stranda og i lagunen. Det er tungt aa gaa i vann til knaerne, men god trening. Og saa maa vi ikke glemme all svomminga og snorklinga. Har aldri sett saa klart vann som det er her. Turkist vann saa langt oye rekker. Og korallene er helt utrolige og fulle av fisk. Vi snorkler saa vi mye orker, og noen ganger bare svommer vi. Naar tidevannet gaar ut og inn har DE det litt morro med aa svomme mot strommen. Ellers finnes oyas hoyeste topp rett ved siden av bungalowen. Tar visst en halvtime aa bestige. Har planer om aa gjore det, men tar det naar det kommer.

Som dere sikkert skjonner har vi funnet det ultimate sted paa jord. Saa da er det bare en ting aa si: Send mere penger! Vi kommer ikke hjem med det forste :)

Hilde paa tur i lagunen

DE paa en av mange svommeturer

4 kommentarer:

Grendstad sa...

Ja, det ser veldig paradisisk ut, heilt til tsunamivarselet kommer... Håper alt er bra, så at på Tuvalu blei det ikke noe bølger å snakke om, men må inn og sjekke mer - utrolig saker dette

Håper alt står bra til, og at de eneste bølgene er de dere lager sjøl stort sett.

DE sa...

Her staar det helt fantastisk til :) Tsunamier eksisterer ikke paa cook island, saa densalgs tenker man ikke paa.

Naa har vi bytta oy og her er det mer internett tilgjengelig, saa det kommer flere innlegg de kommende dager.

ØY! sa...

dette så jo helt fantastisk ut!
nå vet vi hvor vi skal reise på Diggidanga-tur.
godt å høre at alt er vel med dere, vi var litt bekymret ang. tsunami og slikt.
kos dere videre.

når er dere hjemme forresten?

Elisabeth sa...

Ååh så nydelig:) Godt å høre at dere koser dere og alt er bra! Nyt livet i strandkanten... jeg er ikke misunnelig i det hele tatt...
:)