fredag 25. mars 2011

Kajakksurfing


Siste feriedagen gjorde jeg et lite stunt der ute i lagunen. Ettersom det var høyvann klarte jeg å padle helt ut til ytterrevet. Vanligvis er det såpass grunt der ute at man ikke kommer helt fram, men denne gangen klarte jeg det altså. Bølgene der ute er temmelig store, og det viste seg å bli usedvanlig artig. I det en stor bølge var på vei inn snudde jeg kajakken og padla som en gal innover. Klarte jeg å treffe bølga riktig ble den en enorm effekt. Klarte til tider å surfe utrolig langt. Det er en helt sinnsykt god følelse å surfe avgårde slik. Etter å ha gjennomført den klart beste bølgen måtte jeg rett og slett komme med et kraftig jubelbrøl.

Men som sikkert Olav kunne poengtert hadde han vært der, er det absolutt noe hasardiøst og surfe i en kajakk. På en av de neste bølgene etter at jeg traff 100%, traff jeg absolutt ikke. Kom antageligvis inn i bølga akkurat da den var i brytninga. Det som skjedde var iallefall at tuppen gikk rett ned mens bakenden ble løftet i været. Jeg ble kasta ut og havna under vann en god stund, mens kajakken ble tatt av bølgene. Jeg stod bare i vann til magen, så det var ikke kritisk. Likevel var jeg midt oppe på korallrevet, og koraller skal man helst ikke stå på. For det første kan de dø når de blir tråkka på, og for det andre er de veldig skarpe og man får fæle sår av sånt. Blant skikkelige surfere på Rarotonga kalles det visst Raro-Rash. Vonde skrubbsår som gror svært sent. Uansett så hadde jeg heldigvis på badeskoene, så det beskyttet føttene. Men på grunn av bølgebruset var det umulig å se noe i vannet. Korallerer er ikke akkurat en jevn overflate så jeg snubla stadig og kjente det det traff både på legger og knær. I løpet av noen strabasiøse minutter så det litt stygt ut. Tenkte det ble store sår og kajakken så ut til å forsvinne. Men så da jeg kom litt lengre inn i lagunen sluttet bølgene og da ble kajakken liggende mer i ro. Jeg innhentet den og kom meg oppi. Åra hadde jeg heldigvis holdt på hele tiden. Skrubbsårene var heller ikke spesielt ille, så et lite øyeblikk så jeg ut mot bølgene og vurderte å dra ut igjen. Men kom til at det var best å gi seg for denne gang. Og det var sikkert lurt for jeg var dyktig sliten da jeg endelig var inne ved villaen igjen.

Uansett så er surfing en helt magisk følelse. Det skal absolutt prøves ut på ordentlig måte en gang i framtiden.

5 kommentarer:

Grendstad sa...

hørtes skikkelig skummelt og veldig moro ut - koraller har jeg ingen erfaring med - når er jo du blitt ekspert, gøy å surfe på bølger, og bli skudd framover - jaja, dette må jeg si var litt av en ferie - noen som har det - og velkommen hjem :)

TBM sa...

Flott med gode historier fra Cook. Ble dere forresten bitt av Triggerfish?

DE sa...

Ikke bitt av noen ting heldigvis :) Jeg pleier bare å ligge i vannflata og snorkle, så da er vel sjansen liten for at man skal provosere de.

Ble dere bitt?

ØY! sa...

hyggelig at dere er hjemme igjen,men nå er det vel dessverre slutt på eksotiske reisebrev fra globetrotterne.
regner med dere er proppet med gode minner og opplevelser.
virker veldig gøy med surfing med kajakk, men fornuftig å gi seg mens leken er god...

TBM sa...

Ka ble bitt en gang hun snorklet på grunt vann. Ble faktisk et bra merke. Hissige de fiskene...