mandag 17. desember 2012

Skiturer forrige uke


Mye snø betyr skiturer. Noen forsøk på å samle Diggidangaene til en fellestur lyktes dessverre ikke. På kort varsel er det ikke lett, spesielt ikke når jeg selv ikke vet nøyaktig når jeg kan dra ut. Men hadde uansett noen fine turer på egenhånd.

Mandag var det Strai. Som Øy allerede har vært inne på var det flotte forhold her og masse folk. Bare så vidt at jeg klarte å karre meg til en parkeringsplass helt ute ved veien. De to rundene gikk strålende, men fikk problemer i bakken ned til parkeringsplassen. På vei opp var det ett titalls ungdommer med noe voksenfølge. De hadde varierende skiferdigheter. Jeg ble stående uhyre lenge på toppen for å vente på at saueflokken skulle komme seg opp. En person ved navn Lise lå absolutt sist, og da mener jeg virkelig LÅ. Ettersom det gikk svært så sakte bestemte jeg meg for å forsiktig prøve å ploge nedover, men da fant altså denne Lise ut at det var en passende anledning til å legge seg langflat midt i løypa. Jeg klarte heldigvis å bomme, men det medførte et solid fufall like etterpå.

På onsdag gikk ferden til Baneheia. Var liksom greit å gå her etter en shoppingøkt i byen. Men det blir veldig lenge til neste gang jeg går på ski i Baneheia. Situasjonen var igrunnen komplett motsatt i forhold til Strai. Ikke en eneste bil på parkeringsplassen ved Svarttjønn. Og skiløypa var omtrent forsvunnet i alle fotsporene. Må ha vært flere hundre som har gått her. Møtte ett par stykker, og de fleste virket igrunnen bare irritert på at det var skiløpere ute. Møtte kun en med ski på beina, men han presterte å gå mot gangretning. Bare sorgen altså i Baneheia. Husker jeg hadde en tordentale på bloggen i fjor, og jeg sier det igjen: Løypemannskapene bruker mye tid og ressurser på å lage disse skiløypene. Å gå i sporet er hærverk! Det er snø en ganske kort periode av året. Burde være ukomplisert å gå en annen vei akkurat denne perioden.

Natt til torsdag kom det endel nysnø. Dermed ble min tur på postveien fra Grostøl en slags løypejobb. Kunne se konturene av de gamle sporene. Prøvde å gå de opp så godt jeg kunne. Det er tungt å gå på ski i nysnø, men hadde en fin tur. Vel framme ved Gill tok jeg ei runde i lysløypa som tydligvis nettopp hadde blitt preparert, for der var det supre forhold uten så mye som et fotavtrykk.

Så kom atter plussgradene. Var gøy så lenge det varte. Kan se ut som det kommer noen nye kalde dager snart, så vi får håpe flere gode skidager.

3 kommentarer:

Grendstad sa...

ja, her var det kreti og pleti, skal si datra di er født med en far med ski på beina - du er flink til å komme deg rundt,og ja og tja, de små lysløypene i bynære områder kan vel inneholde litt av hvert, - og ikke alltid like idyllis - når det gjelder Baneheia, så lurer jeg nesten på om det er en tapt sak, håpløst når folk går i spora med sko.. fortsetter du i samme stil, finner du vel ut hvor det er lurt å gå og når

ØY! sa...

fikk lyst til å gå på ski, bare ikke i Baneheia..
meget bra gått og plogd av junioravdelingen i Diggidanga.
er det fortsatt smørefritt som gjelder?

DE sa...

Er fremdeles smørefritt ja. Glien er ikke den beste i verden, og skiene har fått litt medfart etter at jeg har gått noen turer med dårlige snøforhold. Men jeg synes det er greit nok, og er glad for å slippe smøring. Skulle interessen holde seg oppe og det blir mange turer så kan jeg jo vurdere å investere i ett smørepar også. Med de kampanjene som storkjedene kjører er det langt fra avskrekkende priser.