søndag 27. januar 2013

Slår ett slag for skisporten


Å gå på ski er en av de beste treningsformene man kan gjøre. Kom over en artikkel i DN som tok opp dette. Legger link til den under. Kort fortalt trener man hele kroppen, og det uten at man blir utsatt for noen stor belastning. Undersøkelser gjort på eldre karer som alle hadde trent mye gjennom livet viser at de som har gått på ski har best helse. Vil absolutt anbefale å lese hele artikkelen.

Jeg har planer om å få gått regelmessig så sant det er forhold til det. Etter ett tiår uten ski på beina, ble det mer fart på sakene etter at Fantomine kom inn i livet. Sist uke var jeg ute tre ganger. På tirsdag satt jeg bilen ved Fagerholt skole og gikk derfra. Det er en fin tilførselsløype til Jegers herfra med lys og all ting. Det var riktignok noe kuppert, med bla en heftig nedoverbakke. Men Jegers sitt varemerke er jo nettopp bakkene, så det passet bare bra inn. På fredag var det nye runder i samme løype, men denne gang vanlig start fra Prestheia. Passet greit sånn når man er på vei hjem fra jobb.

På lørdag trosset hele familien snøværet og dro til Sandrip. Kortløypa er så flat man kan få en langrennsløype, og det passer perfekt for Fantomine og ungen. Vi fikk alle gått flere runder, mens det ble byttet på å passe Marte inne i varmestua. For øvrig var det masse folk på Sandrip denne dagen. Det ble nemlig arrangert kretsmesterskap i hopp og kombinert. Fra orkesterplass kunne vi se vår gode kollega Håkon vinne spurten og gå inn til seier i kombinert. Bra bonus på en flott skidag. Tenker vi kommer til å holde oss mye her når neste generasjon skal lære skikunsten.

http://www.dn.no/dnaktiv/article2544350.ece

2 kommentarer:

ØY! sa...

absolutt et fortjent håndslag til skisporten. Men det er med skam jeg må melde at så langt i sesongen har det bare blitt en enslig tur!
her er det bare å skjerpe seg.

Faktisk har treningsstedet jeg går på eget langrennsopplegg, med fast time en gang i uka på Sandrip. Her kan man få personlig veiledning og oppfølging av en av sørlandets største kapasiteter på skisport.
Dette er jo et kjempeopplegg som jeg er nødt til å benytte meg av.

Bra av Vestbakkens for en høyst nødvendig påminnelse. Sandrip er jo et flott område for skileik på alle nivå.
Vi sees i sporet...

Grendstad sa...

Sandrip er en bra plass, og dette er sterke saker av Vestbakken. Kjenner igjen fenomenet med at en er heilt ute av skiene i mange år for så og vende tilbake. Godt at snøen kommer hvert år. Sandrip er en kanonbra plass.