søndag 3. februar 2013

Mouvements quatrième semaine et cinquième

Fikk en liten bihulesnev i forrige uke, og måtte gire ned litt for å sikre at jeg var klar til en konferanse jeg skulle lede sist mandag-tirsdag nå. Det var en stor konferanse for ca 200 folk om folkehelse i stedsutvikling på Ernst. Jeg holdt meg frisk og rask, og det var mye interessante saker på konferansen. Kluet er at etter noe som heter Samhandlingsreformen skal nå nær sagt alle i offentlig sektor ha folkehelseperspektivet i sitt arbeid, spesielt de som jobber med byutvikling, altså plan- og bygningsetaten o.l.. Det er jo nesten midt i mi gate, og veldig glad for å ha blitt spurt om å være konferanseleder/møteleder. Bortsett fra å gjøre en grei jobb, fikk jeg begge fylkesordførerne på Agder til å gå med på at Agder skal være den ledende regionen i Norge på folkehelsearbeid. Det synes jeg var bra uttelling for Diggidangas representant. Håper at resten av Diggidangas synes dette var greit.

Ellers er det mest hverdagsbevegelser for tida, med å gå og sykle både hit og dit. Toppdagen var på fredag, da jeg gågga fra byen til Vågsbygd senter, tok en kaffe og prat med kollega Liene, før jeg gågga tilbake til byen. Mest kjappkjapp gange. På kvelden gikk meg og Sofie til Gimlekollen, hvor hun skulle overnatte hos ei venninne, før jeg sykla tilbake igjen, og videre opp til nattjobb på Hellemyr. Fikk et par mil i beina den dagen. Miljøvennlig, sprekt og luftig uten bil (som jeg i stadig sterkere grad forsøker å få solgt.)

Blir mest eskalerende gange for tida. Starter rolig, og jo lenger tur det er, jo mer øker tempo, for å slå over til mer og mer løping på lengre strekk. Det som passer for hvor jeg skal og i hva slags antrekk. Føler meg veldig lettbeint for tida.

Innslag fra konferansen, hvor noen hadde et uteopplegg. Jeg er med i dansen inni der til venstre med blå jakke:

Folkehelsekonferansedansing


2 kommentarer:

DE sa...

At Diggidangas representant benytter muligheten til å fremme Sørlandet som ledende region på folkehelsearbeid er ikke greit. Det er tvert i mot usedvanlig greit! Jeg synes det er helt fantastisk at du fremmer denne saken i ditt daglige arbeid. Det må jo virkelig være en meningsfylt hverdag.

Til Olav å være synes jeg du var litt anonym i nyhetssaken, men av og til er det vel greit å trekke i trådene i bakgrunnen.

Virker som du har en del oppdrag for tida, og det er jo bra. Håper det fortsetter sånn.

Trenings- og mosjonsmessig bra levert som vanlig. Den superfredagen var solid!

Ellers registerer jeg at det generelt kommer flest treff på innleggene når du bruker tysk overskrift. Blir spennende å se om italienerne klarer å klikke seg fram denne gangen.

ØY! sa...

Dette må sies å være lobby-arbeid i særklasse!
om ikke sugerør i statskassen, så ihvertfall joggeskoa godt plantet i skrittet på fylkesordførerene....
så spørs det hva det ligger i lovnadene.
har merket meg at det snakkes om folkehelse og hverdagsbevegelse i alle kanaler og fora for tiden.
Her ligger Diggidanga helt i tet med å gå foran som gode eksempler, med Olav som den som går lengst, bokstavelig talt.
"gått i gang"