søndag 3. februar 2013

Vinterkarusellen 4. løp - Søgne

 To slitne og fornøyde løpere rett etter målgang

Legendarisk gode forhold denne lørdagen med strålende sol, ingen vind, flere plussgrader og nesten bar vei. Dermed lå alt til rette for mye morro i Søgne. Svein stiller trofast opp på den lange distansen mens ekteparet fra Justvik sverger til den korte. Med dette løpet er vi alle oppe i 4 totalt, og har dermed fullført årets første karusell.

Fantomine var først ut, og det uten oppvarming som vanlig. Hun fikk satt et bra tempo og holdt det fint til runding. På vei tilbake holdt powershaken. som ble inntatt under en time tidligere, på å komme opp igjen. Så for å holde orden på det indre anliggende ble det litt gange akkurat ved broa. Etter det var det full guffe inn til mål, tett fulgt av mann og barn, sistnevnte i vogn.

DE og Svein startet i fellesstarten. DE ble løpende i ei gruppe, og det var til tider relativt trangt om plassen inne ved veikanten. Ved runding fortsatte hele gjengen rett fram, så på tilbakeveien ble jeg løpende helt alene. Syntes det gikk relativt bra, så da gjalt det bare å blokke smertene ute og prøve å holde tempoet oppe. Det ble fryktelig varmt etterhvert, så måtte hive både lue og hansker. Ikke ofte det skjer på denne tiden av året. Kom i mål på 15.05. Mange år siden jeg har vært nede på lignende tider i Søgne. Så det er bare å si seg meget godt fornøyd.

Svein:
Hadde mistanke om at det kunne bli varmt, stilte derfor i sommercaps og uten hansker. Hadde følge med Arne T. som jeg vanligvis bare ser ryggen på i starten. Før start meldte Arne at formen ikke var helt super pga. inntak av voksen-brus kvelden før. Nå ble det slik at jeg lå først og festløva klorte seg fast i ryggen min.Slik gikk det jevnt og trutt til vending. I det fartsretningen skulle endres, la jeg inn en liten finte; jeg tok en glidende vending og var helt ned på alle fire. Kom meg fort på beina igjen og merket at det hadde blitt litt avstand til partygutten bak meg som også hadde nærkontakt med isen.
Mellom 6 og 7 kilometer fikk jeg selskap av en karusellgjenganger fra Mandal. Det er en kar  i klassen 55-59, seig som hundeskinn.Jeg klarte å holde følge så vidt det var, men ved  broa økte han farten radikalt, og da måtte jeg gi meg for overmakten fra vest.
Kom i mål på en tid som er mer enn 2 minutt bedre enn forrige bestenotering i Søgne, og over minuttet bedre enn årets første løp i samme løype. Godt fornøyd.

Ole Christian løper jo som han har fått en grevling i buksa! Han har også hatt en solid utvikling, og denne gangen kom han under 40, faktisk helt ned på 39.09.
Tydelig at han har godt av å trene sammen med en en gammel ringrev som meg...

4 kommentarer:

DE sa...

Gratulerer til Svein med en kjempetid. Søgne er tradisjonelt ikke den raskeste løypa i vinterkarusellen, så dette var sterkt.

2013 er startet på beste mulig vis. Dette tegner til å bli et bra år for Mr. Øy!

Grendstad sa...

Skal si det løpes! Herregud for noen tider!! Den finta med å legge seg ned på alle fire i en sving var ny. Den burde komt på video.

Godt av Diggidangas! For en grunntrening og sesongoppkjøring!

ØY! sa...

Alle Diggidangas har en veldig bra utvikling denne sesongen.
Derfor litt overrasket over at Fantomine tyr til kondisdempende midler etter løpet...
se bilde, ved siden av solbrillene, he-he

DE sa...

Hehe, det er godt observert :) Ser faktisk litt sånn ut. Men til urolige lesere kan jeg forsikre at Fantomine ikke tar kondisdempende midler. Dette er nok snareres etterlatenskaper fra en innrøkt søgnesjømann.