søndag 6. januar 2013

Vinterkarusellen 1. løp - Søgne

Jula er over, så nå er det back to business. Vinterkarusellen skuffer aldri og Diggidanga har et veletablert merkenavn i denne sammenheng. Vi stilte sterkt med medlemmer på både 3 km og 10 km i en etterhvert velkjent løype. Oppslutningen ellers var også bra og været var kanon.

Som seg hør og bør for småbarnsfamilier var Fantomine og DE i tidsklemma. Forut for løpet var DE langt oppe i Songdalen hos en kollega og hentet ved. Det er kaldere vær på gang i horisonten, så da er det kjekt å fylle opp lagrene. Vedbæring er dessuten en bra oppvarming. Fantomine på sin side har ikke løpt på lange tider, men har til gjengjeld gått trilleturer omtrent daglig de siste 8 månedene.

 Fantomine i farta

Vi startet sammen med Kalle lenge før resten av feltet. Hilde satt sitt eget tempo, mens DE trillet vogna halsende bak. Mens det i fjor var Fantomines oppgave å frakte den lille rundt løypa, ble det i år DE sin jobb. Den godeste Fantomine imponerte stort med bra og økende tempo hele veien. Og det holdt helt inn til mål. Så dette var meget bra gjennomført. Vi rakk så vidt å heie ekteparet fra Tverrveien i gang på fellesstarten før ferden vår gikk videre til bursdagsselskap i Homborsund. 

Mesteren i arbeid


Svein og Linn:
Et sjeldent stort og sterkt felt i på startstreken på årets første karuselløp. Paret Sylta/Danielsen var vel soleklare favoritter på forhånd, og regner med at de innfridde (har ikke sett resultatlista), og vant hver sin klasse.
Som nevnt over var Diggidanga kraftig representert, med ett ektepar på 3 km, og ett på 10 km. 
Linn som debuterte på vinterkarusellen, klinte like godt til med den lengste distansen. Hun så også uforskammet pigg ut etter målgang. Dette var tydeligvis bare en treningstur for henne.

Sveins kollega Olec debuterte også i vinterkarusellen, og la ut i et meget friskt tempo. Selv om han fikk smake det skikkelig på slutten, kom han i mål rett over 40 min. Ikke annet å si at det er meget sterkt av elgen fra Andøya. Neste gang sniker han seg kanskje under 40-tallet også?

Gamlefar holdt et jevnt tempo omtrent hele veien, med unntak av siste kilometeren før vending. Litt glatt og litt motbakke her gjorde at farten dalte litt. Siste halvdel av løpet  gikk 8 sekund raskere enn første, så det er ok disponert. Om ikke farten er så voldsom så har jeg lært meg å disponere ganske bra. Må vel skrive det på erfarings-kontoen. Kanskje kan jeg klare å presse meg under 45-tallet neste gang.
På neste løp som er i Kristiansand, stiller sikkert Grendis og flere kjent opp.

6 kommentarer:

DE sa...

Veldig gøy og imponerende at Linn stilte til start på lengste distanse. Det er bare å gjenta suksessen til lørdag :)

ØY! sa...

ikke sikkert ho stiller til lørdag, syntes det hørtes litt kjedelig å løpe 7 runder rundt stadion.
en mulighet er jo å stille på den korte..
ellers er det gøy at det dukker opp flere nye fjes, og gøy å treffe gamle kjente også.

Grendstad sa...

Vel, nå glømte jeg det heilt bort, men det var vel ubeviist at jeg ikke var heilt gira, sliter med motivasjonen når det er de samme løypene om igjen - får se til lørdag, har jentene da, hvis det passer osv... bra innsats av resten av Diggidangas, og spesielt damene, og verraskende med Linn, jeg tipper at hun om et par år er den ivrigste av alle, og løper marathon her og der

Grendstad sa...

ja, det var jo litt skrivefeil i forrige kommentar, men her er rettelsene: -i +s +o

DE sa...

Er forsåvidt enig i at det ikke er så spennende med de samme løypene år for år, men samtidig har det noe for seg med det trygge og kjente en gang i blant også. En annen fordel er at man kan sammenligne tider år for år. Det er ikke like lett i terrengkarusellen for der endrer de stort sett litt på løypene hvert år.

ØY! sa...

joda, ser poenget med med de samme løypene osv. Det skal jo være lystbetont, ihvertfall til en viss grad. Hvis en ikke har lyst, kan en like godt finne på noe annet.

Jeg syns også det er fint å sammenligne fra år til år.

Et annet poeng er at en kan prøve å oppnå en slags meditativ tilstand mens man løper. Syns det er lettest når man kjenner løypa ut og inn.
Kan av og til få en slik følelse når jeg løper Åges.