søndag 13. januar 2013

Vinterkarusellen 2.løp, Kristiansand

 Svein i farta

Som vanlig var foregangs-familien Vestbanks tidlig ute og gikk opp løypa. Fint å få tips om vær og føreforhold før man legger ut på distansen. Det som var helt klart før start var at det var kaldt, men straks man kommer igang er det greit.

Fantomine og DE stilte på den korteste distansen, der de begge gjorde et kanonløp som de vil redegjøre nærmere for her:

Nok en travel lørdag medførte litt organisering fra vår side. Fantomine tok denne gangen vogna og vandret igjennom de to rundene. DE var med som oppvarming på den første runda. Men kaldt som det var ventet han inne en stund før resten oppvarminga startet for fullt.

På startlinja følte DE seg litt fremmedgjort, og lurte litt på hva han egentlig drev med her. Har ikke løpt med tidtakning på sikkert et halvt år, så formen kunne ikke være allverdens. Men så fort man kommer i gang er slike tanker glemt. YT-mannen var som alltid på plass. Han hadde jeg mange fighter med i fjor. Valgte å legge meg rett bak han, men da vi kom opp til den kommende tennishallen følte jeg faktisk at det gikk litt i seneste laget og at jeg hadde mere å gå på. Valgte derfor å løpe forbi både han og ett par andre. Bla en ung frøken som jeg antar er avkommet til en viss KIF-trener. Formen tatt i betraktning følte jeg tempoet var bra. På andrerunden ble jeg likevel tatt igjen av en de jeg tidligere hadde passert. Og etterhvert kom det en til. Ved starthallen kom også jenta og YT-mannen, så da tenkte jeg hva flaten skjer? Klarte å gjøre den nødvendige tempoøkningen for å legge meg i rygg. Hadde krefter igjen, og følte meg trygg på å vinne spurten så sant jeg ikke startet for tidlig. Var litt i northughumør. Først økte jeg farten litt og gikk opp på siden, men da svarte de to andre. Så da tida var inne satte jeg inn spurten og smatt forbi, før jeg så slakket ned litt før mål. Tiden ble bra den. Jeg må noen år tilbake for å finne tilsvarende så tidlig på året.

Øy! og Olec kjørte samme opplegg som sist, 10 km med lite oppvarming og høy puls fra begynnelse til slutt.
Olec som vanlig hissig på grøten, både under selve løpet, og etterpå da arrangøren serverte saft og grøt i peisestua på KIF-huset. Fint opplegg med servering av varm mat til en rimelig penge etter løpet.

Øy!:

Å sette riktig tempo er alltid litt vanskelig, og når jeg på første runde lå foran J.E Hansen skjønte jeg at jeg hadde åpnet for fort. I Søgne slo han meg med nesten 2.5 minutt..Selvfølgelig ble jeg innhentet av nevnte mann pluss en til, og på et eller annet vis klarte jeg jeg å henge på disse noen runder. På slutten måtte jeg slippe litt, men jeg hadde helt sikkert fått et dårligere resultat hvis jeg ikke hadde hatt disse ryggene å henge på. At avstanden frem til de tre foran meg var betydelig mindre denne gang, i forhold til Søgne, tolker jeg som positivt. Forhåpentligvis er løpeformen stigende.

Når resultatlista foreligger vil man blant annet kunne lese at DE ha en forbedring fra i fjor på hele 1 minutt og 11 sekund! Det er bare imponerende! Olec banket inn til solide 40.27, Øy! forbedret seg med minste mulige margin, fra 45:25 til 45:24.

Resultat : http://maraton.no/vinterkarusellen.htm#2. løp 2013 i Kristiansand


Sekunder etter målgang

3 kommentarer:

DE sa...

Øy presterer alltid bra, og imponerte med sine biteferdigheter. Utrolig sterk viljestyrke må til for å henge på de ryggene når man vet at det egentlig går litt for fort.

ØY! sa...

Må ikke glemme den verdifulle supporten fra DE også, mange takk!

Grendstad sa...

Her var det mye bra. Imponerende saker. Skal slutte med å forklare hvorfor jeg ikke var der, får heller komme når jeg kommer ei gang.

Han Olec er jo en kanonløper, og Diggidagangas er ikke mye dårligere. Sterke saker. Det virker jo gøy også. :)