onsdag 16. juni 2010

Friidrettskarusellen 2.gang

Hele Diggidanga samlet!

Fulltallig Diggidanga er sjelden kost for tiden, men i går klarte vi det. To Diggidiggis var også på plass så da lå alt til rette for en bra dag.
.
Vekt-kast
Svein skulle bare ha poeng og nøyde seg med førstekastet som viste 5,85. DE slet lenge med å komme opp til dette nivået. Første kastet ble noe overraskende meldt dødt. Gikk visst for tidlig ut av ringen var det en viktigper som kunne melde. I sistekast ble det mer fart på kula og da ble det 6,94. Hilde hadde også bare ett kast og fikk 4,34. For øvrig kan det nevnes at den samme viktigperen varta opp med god roterende teknikk og kasta veldig langt. Da applausen hadde lagt seg svarte han med: Det var dårlig!
.
Spyd
Svein hadde overlegent mest erfaring i denne grenen all den tid han deltok i fjor. Han kom imidlertid ikke opp på fjorårets nivå på 20 blank. 17,20 holder likevel til solid seier internt i Diggidanga. Hilde imponerte i denne grenen. Den tidligere strekspilleren på Just har fremdeles kastearmen inne. Det lengste kastet viste 11 blank, noe som ble en 2.plass i dameklassen. Bra gjort! Hun burde tatt det siste kastet også så hadde nok seieren vært i boks. DE hadde ikke snøring. Spydet, eller sverdet som han kalte det, gikk alle veier. På førstekastet var visst spydet på vei tilbake! På andrekastet slo bakdelen av spydet i ryggen slik at svevebanen nok en gang ble noe utradisjonell. 13 meter går vel ikke akkurat inn i historiebøkene, men komisk var det iallefall. Fotografdama mente det var kun styrke og ingen teknikk. DE selv heller vel mer imot at det ikke var noen av delene.
.
200-meter
Diggidangas 3 deltakere kom alle i samme heat. Hilde kom inn til 43,2. Det holdt til en finfin 3.plass i dameklassen, bare slått av to blad Sundtjønn. Svein krusa inn til 34 blank, men mente han ville grusa DE om de hadde stilt i baner ved siden av hverandre. DE på sin side hadde dette som ett av årets sportshøydepunkt. Uvant distanse, men fikk bra flyt i løpet. Klarte omtrent å holde helt inn og fikk tiden 28,09. 2. plass totalt.
.
3000-meter
Hilde og DE tok denne distansen på fullført som oppvarmning. Så i fellesstarten var det Svein og ikke minst debutanten Olav som startet. Resten av Diggidanga og diggis heide så godt de kunne. Olav holdt fin flyt og økte på etterhvert. På sisterunden dro han forbi herr Bue, en gammel kjenning av Diggidanga. Kom til slutt inn til tiden 14,09. Svein fikk tåproblemer i starten, men løp det av seg etterhvert. Også han økte kratig på og kom inn til respektable 12,13. Et stykke unna pers, men likevel solid levert.
.
Diggidiggis
Emma og Amalie hoppet lengde og løp 60 meter. Veldig bra gjennomført av begge to. Mer enn godkjent får de i pølsespising og saftdrikking også. Ellers mye lek og morro.

4 kommentarer:

Hilde Fantomine sa...

Det var en utrolig kul dag!...

ØY! sa...

Alltid morsomt med banekarusell,spesielt bra at Olav dukka opp også.Håper du ikke ble skremt av nivået, ha-ha!
Ellers er jo den klart sterkeste prestasjonen DE på 200.
Her har idretten gått glipp av et stort sprinttalent!
Også gøy å prøve nye øvelser,så som sverdkast og vektlemping.

DE sa...

Sprint er gøy, ingen tvil om det. Bare synd jeg aldri får trent noe på det. Vet strengt tatt ikke åssen man kan forbedre seg heller.

Ellers ser det ut til å gå mot en tidlig start for oss i dag. Blir dessverre for hektisk å starte i halv seks tida, så da må vi heller avspasere litt på jobb.

Grendstad sa...

Ja, Red Dev IL er en kjapping. Det er bare å løpe mange ganger. Det er god trening. Løp så fort du kan og se hvor lenge det holder.

Morsomt med friidrettskarusellen