onsdag 20. juli 2011

Øyuvsbu, Gaukhei, Borteli

Fredag 15.juli kjørte vi til Brokke og parkerte ved Ivelunga. Derfra gikk vi til Øyuvsbu. En tur på ca 800 meter. Godt med en rolig start på turen. Det var ikke bare vi som tok denne turen, 40 andre overnattet også på Øyuvsbu. Lørdag gikk vi i et herlig vær mot Gaukhei. En flott tur på 7 timerinkludert pauser. Gaukhei er betjent om sommeren og vi benyttet oss av å komme til ferdig dekket bord til både middag og frokost. Til middag fikk vi rømmegrøt og spekemat, som smakte fortreffelig etter en lang tur. Søndag våkner vi til et forferdelig vandrevær. Vi kunne jo ha blitt der en natt til, men tenkte at det sikkert ville gi seg etterhvert. Vi valgte å gå turen innom Pytten, en gammel turiststasjon. Her hadde vi pause i 1 1/2 time. Vi fyrte i ovnen som var i hytta slik at yttertøyet kunne tørke. På veien hit var det mange bekker vi måtte over. Den ene verre enn den andre. Da vi nærmet oss Bortelid måtte vi over noen skikkelige blaude myrer. Det endte opp med masse vann inni skoene.
Da vi etter 11 timer, inkludert pause, var fremme på hytta var vi omtrent like våte på innsiden som utsiden av regntøyet, og skoene kunne vi tømme for vann.
Men, vi, Sturla, Sigbjørn, en vennefamilie og jeg var enige om at det var en slitsom men koslig tur.

2 kommentarer:

DE sa...

Hei Evelyn!

Vi sitter paa en nettcafe paa rolige Sardinia og leser om de forferdelige hendelse hjemme i Norge.

Var veldig fint aa ta en tur innom Diggidanga og lese om turen deres. Det er et veldig bra innlegg og flotte bilder :) Tenker dere var gode og slite da dere kom fram til Bortelid.

En tur jeg godt kunne tenkt meg aa gjoere selv en gang.

ØY! sa...

har selv gått fra Øyuvsbu til Gaukhei, og vet at det er en fantastisk flott tur.
maten der er vanligvis suveren, og vertskapet likeså.
sikker på at dere har hatt en grom tur med en strabasiøs siste dag.Det er slike dager som huskes i ettertid.
Visste forresten ikke at hytta på Pytten er åpen, mener den var avstengt sist jeg var der for mange år siden.