lørdag 28. april 2012

Over Gråmannen og Åmliknuten

Har vel innsett at jeg ikke lenger kan spise uante mengder med kake på jobb, uten at det blir litt tung i kroppen i etterkant, men løpe klarer jeg alltids. Men åkke som, lørdag ettermiddag er langturtid, og en bra tur opp Suldalen og Kjerrane til Gråmannen og via Åmliknuten og hjem i en snau totimers tur, inkludert litt pause på toppene. Skiltene står på nedsida Krokvann mot Dalane, eller skal vi si Bymoen, et ukjent navn for meg. Ukjent er også Arnes løype, ihvertfall i farten. Men terrenget mellom Gråmannen og Bymoen er et veldig bra løpsterreng, uansett hva man kaller det.

4 kommentarer:

DE sa...

Enig at det er bra løpsterreng, men bruker det dessverre ikke så ofte selv.

To flotte topper du var innom der. Arnes løype var ukjent for meg også. Kunne vært morro å finne ut av hvor den går.

Grendstad sa...

regner med at løypa er merket med gule prikker, men har ikke prøvd å følge de, går vel opp til Krokvann osv i en retning - Øy har vel snusen på noe mer fakts her

ØY! sa...

Høstløpet var jo for noen få år siden et "ekstraløp" i karusellen.
veldig fin trase i området ovenfor Jernstøperiet og rundt Krokvann, som Olav sier her.
Vet ikke helt hvorfor det forsvant fra terminlisten.
Flottings topptur du har hatt.

DE sa...

Fikk aldri gleden av å delta på Høstløpet mens det ble arrangert på Kjerrane. Men hvis løypa er permanent merket så er det jo en strålende mulighet.

Kjerrane har vel sunket en del i popularitet på karusellkalenderen. Tror mye av årsaken er tilgjengeligheten der oppe. Trang vei og få parkeringsplasser passer dårlig med en karusell som er i stadig vekst. I tillegg har dårlig vær ødelagt løypene der oppe en del ganger. Litt synd egentlig, for byens turområder er langt mere enn Baneheia og Jegers.