lørdag 15. september 2012

På Strai uten ski

Lysløypa på Strai er der faktisk i sommerhalvåret også, så derfor la vi lørdagsturen dit i dag. Ved å ta veien om Ålefjær kommer man forbi Mosby. Da kan man legge et lite stopp innom byens beste bageri, nemlig Knut Moseid, og kjøpe seg proviant til turen.

Løypa er jo brillefin den og passer utmerket til barnevogn. Den vesle sov som vanlig hele turen, og nyter livet på saueskinnet i vogna. Vi gikk først en runde riktig vei. Så proviantstopp og deretter samme runden motsatt vei. Prøvde et lite stykke på kjerreveien som toucher innom av og til, men den var litt for humpete for vogna. Kanonbra trilletur og god avveksling fra de mer bynære løypene.

Torridal I.L. har satt opp egen turorientering. Vi hadde dessverre ikke kart og stemplekort. Fantomine kan melde at det er lite fordelaktig å samle stempel i nesa i stede.

Fantomine prøver å s(t)imulere fallet hun hadde på ski i bunnen av en av straibakkene for noen år tilbake. Blir ekstra effektfullt dersom man klarer å se for seg ski og staver...

2 kommentarer:

Grendstad sa...

Så jo skikkelig bra ut der. Helt strait. Ja, det er nok bedre å holde seg på beina med og uten ski, enn å klype seg i nesa med ei o-løp-tang.

Godt valg av turløype, og ekstra pluss for bakeristoppen.

ØY! sa...

håper det var grovt det dere provianterte hos Moseid.

Jeg forbinder lysløypa på Strai først og fremst med vinter, så det var godt å se at den er der hele året.
Av en eller annen grunn har jeg trodd at underlaget var mykt og skogsbunnaktig, men ser av bildene at det selvsagt er grus.

Et bra valg for en bra familie.