torsdag 2. desember 2010

Yoga del 3

Lite visste vi på forhånd, men denne torsdagen skulle yogakurset ta en ny vending. Til nå har vi hatt Dan som instruktør, og det har vært helt glimrende. Nå er han imidlertid på reise og da fikk vi vite at det var ei dame som skulle overta de to siste gangene.

Jeg har ikke veldig dårlig syn, men når brillene ikke er på og det i tillegg ikke er god belysning så ser jeg ikke ansikter så godt på avstand. Reagerte derfor ikke da vi kom inn og så ei eldre lita dame gjøre seg klar. Men da det ble klart for presentasjon sank hjertet 3-4 hakk. Dama var ingen ringere enn selveste Frau Bachhhhman, i mine ungdoms dager bedre kjent som gymlæreren fra helvete. Tilbake i de dager på Vågsbygd Videregående gikk det gjetord om alle terrormetodene til denne læreren med fortid som turntrener fra DDR. Både meg og min klasse slapp den gangen unna med adskillig snillere gymlærere, men denne desembertorsdagen 15 år etter ble jeg innhentet av fortiden. Det var ingen vei utenom, nå var det klart for treningstime a la DDR og Frau Bachhhhhman.

Vanlig start med den obligatoriske solhilsen. Det gikk fint ett par ganger, men så var det klart for inspeksjon. I de foregående kurstimene har Dan hele tiden kommet med budskap om at vi skal gjøre ting i vårt eget tempo, ikke presse seg selv for mye og at øvelsene bare vil sitte bedre og bedre desto mer vi trener. Dette rimer imidlertid dårlig med trening DDR-style hvor man forventer klare resultater. Så da sjefen fant ut hun skulle se hvordan vi presterte var det vel ingen i salen som hadde sjanse til å levere varene. Solhilsen ble avbrutt midt i, og i stedet ble det terping på hver enkelt øvelse. Og slik gikk egentlig resten av timen. Det udiskutable høydepunktet kom sent i timen. Vet ikke hva øvelsen heter, men det går iallefall ut på at man sitter på kne i oppreist stilling. Så lener man seg bakover og plasserer hver hånd på hver sin hæl. Verken Fantomine eller DE behersker denne stillingen spesielt godt. Stasi hadde mindre forståelse for dette og DE fikk følgende behandling: Hun tok tak rundt begge albuene. Satte en fot i ryggen og dro bakover. Det kjentes som om hver enste muskel i kroppen skulle ryke tvert av, og Fantomine satt bare og måpte.

Terror til tross, vi ikke bare overlevde, men kom tvert imot styrket ut av timen. Selv om meditasjonen gikk dårlig på en sådan dag var det en god yogatime. Kanskje ikke helt vår stil, men grei erfaring :)

2 kommentarer:

Hilde Fantomine sa...

Det var en hysterisk time. Jeg er sikker på at den dama kan trøkke meg ned i spagaten hvis ho vil. Gale dama. Ho har power yogaen på spicheren. Ho er beintøff. Vi må holde stillingene sykt lenge, og vi får ekstremt god trening av det. Men det er ikke til å unngå å få den snikende følelsen man fikk på skolen..Alle har sikkert hatt en streng gymlærer..:-)

ØY! sa...

dette var urkomisk!
syns jeg ser nazi-dama setter beinet i ryggen på DE!
vanligvis er det jo slik at vikarer er litt snillere og lettere å manipulere, men tydeligvis ikke denne dama.

takk for morsomt innlegg, selv om det hardt utover deres legemer...