mandag 7. februar 2011

Søndagstur til Sodåsen

Når det ikke er tid til en lang søndagstur passer det utmerket å ta en topptur til Sodåsen. Terrenget på vei opp er ikke det mest spennende som finns, men det er utsikten fra toppen som er den store beholdningen. Man ser hele innseilingen til Kristiansand. Så når tempen og været er det rette så kan man sitte der oppe i evigheter og kikke.

Denne dagen var det imidlertid litt for kaldt for den slags, men vi fikk iallefall skuet litt utover horisonten og i tillegg skrevet oss inn i boka. Så da er den toppen også besteget i år av Diggidanga.

5 kommentarer:

ØY! sa...

Kom deg ut! var jo søndagens motto, og det klarte dere jo greit.
bra tura og skua!

Grendstad sa...

sodåsen er en veldig bra topp, utrolig bra utsikt derfra, har vært der mange ganger, en liten favoritt, 2 tyskere var er under heile 2 verdenskrig hver eneste dag, etter krigen kom den ene tilbake hver eneste sommer i mange år, lånte ei hytte i nærhetene - hver dag i 5 år er jo gangske mye, blir veldig knytta til stedet da

DE sa...

Det er jo en temmelig utrolig historie. Når de først skulle sendes i krigen så var det vel ikke det verste stedet de kunne havne. Takk til kjentmannen Olav. Det er veldig gøy med sånne lokale historier.

Er bua der oppe også fra krigen?

Grendstad sa...

ja, det er samme bua visstnok, bare modernisert - ja, heldig med plasseringa når en først skulle være der i 5 år

DE sa...

Det er jo et skikkelig historisk sus over den toppen. Noe å tenke på neste gang vi kommer opp der.