søndag 16. oktober 2011

Oljestafetten 2011


Endelig klart for stafett igjen. På herrelaget til Diggidanga måtte Svein melde pass i år grunnet et lite løp i Amsterdam. Inn trådte junior på den viktige sisteetappen.

Som i fjor hadde DE første etappe. Ettersom jeg nærmest ble løpt ned bakfra flere ganger i fjor var taktikken å starte litt lengre bak i feltet, og heller plukke opp folk etterhvert. Tror det var en dårlig taktikk, for det ble minst like mye knuffing. Denne gangen hadde jeg store problemer med å komme framover. Folk fra samme firma løp gjerne på rekke og sperra effektivt løpebanen for raskere løpere bakfra. I første nedoverbakken ble jeg innelåst og fikk ikke den farten jeg hadde planlagt. Med denne rotete starten var det vanskelig å finne sitt eget tempo. Følte det gikk usedvanlig trådt, og det var vanskelig å holde et akseptabelt tempo. Etter passering ved stampa fikk jeg en skikkelig overtråkk, og ropte høyt. Men etter et par hink friskmeldte jeg ankelen og kjørte på. Var helt i kjelleren, men på merkelig vis klarte jeg å finne krefter til en spurt. Etter å ha avlevert pinnen var jeg på vei ned i fosterstilling, men fikk en kraftig dytt i baken av vakta. "Du må ut!" var beskjeden. Har ikke sett noen idividuelle tider enda, men føler jeg gjorde det dårlige i år.

Olav:
Fikk pinnen greit av Vestbakken. Vekslinger det kan vi. La meg bak en fyr som holdt greit tempo de første 500 cirka, så dro jeg forbi og fortsatte å ta igjen løpere jevnt og trutt. Disponerte bra, og fikk til en spurt. Var ikke i kjelleren, men det var fordi jeg ikke fikk det til. Tida ble på 9.47 eller noe sånn, halvminuttet bedre enn i fjor, så det var jo bra. Gøy å løpe stafett, skulle gjort det oftere. Kristoffer gjorde et kanonløp, spurta inn som en helt. Nå må Øy holde koken, for å ta tilbake sisteetappeplassen i laget.Resultatene
http://www.emit.biz/races/2011.10.15/Oljestafetten_/radio/Herre.htm

7 kommentarer:

Grendstad sa...

Stafett er stafett, og dette var veldig gøy. Takk til Dag Eivind for å ha ordna det. Vi må med til neste år også. :)

Kristoffer gjorde et kanonløp. Han kommer jo halsende bak i kjempetempo. et år til så sliter vi karer..

DE sa...

Må bare bøye meg i støvet for Olav og LilleSvein. Utrolig bra løpt av begge to.

For min del ble det omtrent beste tid fra trening, men likevel over et halvminutt bak fjoråret. 4-5 sek skyldes at løypa var litt lengre i år for de på førsteetappe, men resten må jeg ta på egen kappe. Tapte alt for mye på dårlig posisjonering i starten, og kom generelt aldri inn i rytmen.

Ellers var det kult med målinger underveis. Tror nok imidlertid de har bomma litt med plasseringen i forhold til kilometermerkene. Samtlige har nemlig løpt adskillig raskere på den første kilometeren, enn på den andre. Men som sagt bra med oppdateringer underveis.

Grendstad sa...

Ser at det er vanskelig med starten, så lenge en ikke ligger heilt foran og kan sprinte avgårde. Må si at innsatsen din Vestbakken er det ingenting å si på. Kjenner igjen det å komme ut av rytmen, da kan det ta lang tid å komme inn igjen, og da blir 2,2 km løp for kort. Vet ikke om de målingene underveis, men de er vel ikke helt nøyaktig da. Vi får prøve å trene jevnt til neste høst, men når Bambinoen kommer så blir sånn enda vanskeligere, men på den annen side mer nødvendig åp sett og vis.

DE sa...

Absolutt klar for jevn trening neste høst før stafetten. Bambino i huset gjør det bare enda viktigere med trening. Forkjølelsesfrekvensen går sikkert noe opp, men det legger forhåpentligvis ikke så alt for stor demper.

ØY! sa...

fantastisk innsats av dere alle tre.
kjedelig at jeg ikke kunne være med i år, men håper å jobbe meg inn på laget igjen til neste år.

Det virker på rapportene at dere har ytt opp mot maks under de rådende omstendigheter, og mer enn det kan ingen forlange.

Gratulerer boyz!!!

ØY! sa...

dere slo forresten herrelaget til Boss også, det skal jeg minne de på jevnt og trutt....

DE sa...

Merket meg at vi kom foran Boss ja, så det får du bruke for alt det er verd. Vi får ta de seierne vi kan få :)