søndag 5. februar 2012

Vinterkarusellen 4. løp - Søgne


Olav
Ja, det var full vinter i Søgne denne dagen, med bris, snøvær og minus 7-8 grader. 10 kilometer løping var ikke veldig utbredt tanke blant folk, men desto gøyere. Disponerte bra, og tross bakglatte sko heile veien, kom jeg i mål på 53.16, ok forholdene tatt i betraktning. Greit disponert. Etterpå løp jeg t/r bensinstasjonen på Lunde, og fikk dermed totalt med oppvarming ca 15 km løping denne lørdagen. Godt fornøyd med det.Hilde+DE

Ikke veldig utbredt blant folk å løpe 3 km heller på sånt føre, men det var dog adskillig flere enn på 10 km. Vi sier som Kalle: Det finnes ikke dårlig vær, bare pingler og dårlig klær. Hilde var som vanlig først i gang og gikk svært så hurtig. Veldig bra gjennomført distanse, og hun var dyktig sliten etterpå.

DE fikk et slags heng på Olav, men måtte etterhvert innse at Skippergatas store sønn hadde noe høyere takt. Havnet som vanlig langt bak i feltet, og hadde ingen å fighte med denne gangen. Ifølge resultatlista ble jeg klokket inn til 16.54. Det stemmer ikke helt med estimatet fra Øy, men skulle det være riktig så er det omtrent identisk med tiden fra Kristiansand for 3 uker siden. Velger å si meg fornøyd med det.


Her satt resten av gjengen mens Olav sleit seg igjennom løypaSvein + Kristoffer

Jeg hadde vel ikke dårlige klær som unnskyldning, men "pinglet" ut fra 10 kilometeren og valgte den korte distansen. 
Junior har jo spesialisert seg på distansen, men har planer om å prøve seg på mila etterhvert.
Kristoffer fightet lenge med en voksen kar, men på vei "hjem" igjen ble ungdommen for sterk, og var klart foran i mål. 
I mitt tilfelle var det omvendt, jeg lå bak en liten tass med raske bein. Rett før vending smatt jeg forbi, og selv om han nærmet seg på slutten, klarte jeg å holde unna. Den unge frøken fra Mandal var det ikke noe å gjøre med.
Forøvrig løp jeg med nye piggsko av merket Icebug for anledningen.Godt fornøyd med kjøpet.
Er forøvrig veldig imponert av de som klarte seg så godt på glatta uten ekstra feste, spesielt Olav da.

Vinterkarusellen er som sagt utallige ganger kjempegøy, men ser at man kan ha forskjellige tilnærminger, og bra er det.
For min del syns jeg det er gøy å presse meg selv, og underveis "bruke" andre løpere som motivasjon for å presse sitronen litt ekstra. Et annet uttrykk som Kalle bruker er: "den beste treningen er den med startnummer på brystet" Ja, han får jammen sagt det.
Med dette som utgangspunkt blir disse løpene som ren terskeltrening å betrakte, meget verdifullt i treningen.
Neste gang blir det mila på meg igjen, håper det kan bli noen gode fighter underveis.


3 kommentarer:

DE sa...

Nok en artig dag i Vinterkarusellen, og man kan ikke annet enn å la seg imponere over Olav som fullfører 10 km med stil, og attpåtil løper 5 km til etterpå!Mannen behersker både isbading og snøløping. Kanskje på tide med ett vintertriathlon?

Grendstad sa...

Imponerende løpt av Svein på vinterføre, og solid innsats av resten. En trivelig dag.

Grendstad sa...

Bra innlegg av Svein. Bra vi har litt ulike valg, det blir mer dynamikk da, skal ikke utelukke pigger eller brodder, bra tips av Svein mhp strekk, foreløpig løper og sykler jeg heile året uten verken pigger eller brodder, men er klar til å endre på det - ellers liker jeg også å presse meg i løpene, men har vært litt forsiktig med det til nå i vinter, har heller ikke hatt noen rett foran meg jeg ville slå, men det kan jo brått dukker opp,