søndag 4. november 2012

Hardhausen 2012

Gubben ser ut til å være tidenes første Diggidanga til å delta på Hardhausen. Gratulerer med gjennomført!

Ifølge den regionale avisen uttaler Gubben at det er flott å være ute i naturen og at det kan anbefales. Han er ikke redd for å bli syk etter det harde løpet. Videre synes han det er artig å høre at det ble ny deltakerrekord og håper det blir enda flere til neste år.

Avslutningsvis skyter Gubben inn at dette er oppkvikkende, og får støtte av en kamerat.

Ingen tvil om at mannen er i støtet! Dette må vel sies å være kronen på verket etter en god sesong.

Olav
Det stemmer, men jeg trodde Øy hadde vært med før. Anbefales iallefall på det varmeste (dette kaldeste løpet)


Endelig, endelig, fikk jeg det til å klaffe med å være med i Hardhausen, et løp som passer bra for meg. Og når det i tillegg var 7 km og ikke bare 3-4, var det ekstra motivasjon. Madammen var med som kles- og barnepasser.

Etter et par hundre meter var det vannvassing for første gang, i ei myr i skauen. Ikke lenge etter var det vassing på stranda i 3. Stampa opp til livet. Skikkelig bra. Så var det gjennom skauen, og fritt løypevalg til cafeen i Ravnedelan. Derfra rett opp trappane til Ravneheia, så gjennom skauen oppi der litt opp og ned og rundtforbi til sykehuset, så opp tusentrappane, der det gikk trapper, så over heiane litt fram og tilbake mot Fant Olsen, der det først var hinderløype i ei myr, hvor en måtte på magen i vann under to tversovere, så gjennom et rør, og på slutten over to pallehindere før en kom i mål.

Ei skikkelig bra løype. Det var litt tungt, men hadde jo blitt advart på forhånd, så greide å disponere bra. Det mest utfordrende var å løpe nedover skråner i skauen i jord og stein, da måtte en ha høstlauvet rett i munnen. Kom inn på 55.24 var det vel, sånn cirka midt i feltet, og godt fornøyd med det.

Resultatene

Til neste år kan en godt gjøre det enda hardere og lenger, men uansett takk til Arild W og co for ei skikkelig bra løype.

2 kommentarer:

DE sa...

Det høres temmelig vilt ut, men passer jo perfekt for Olav. Ravneheia og 1000-trappene i ett og samme løp bør være utfordrende for de fleste.

Morsomt at man må finne veien selv. Kanskje ikke så lett for folk utenbys fra, men Olav kjenner jo alt av stier i Baneheia ut og inn, så det var jo bare en fordel.

Veldig bra refert og bilde. Skulle vært tilstede og heia.

Ble litt i tvil selv om Øy har vært med tidligere, men det kan han sikker opplyse om selv.

ØY! sa...

Det perfekte opplegget for Olav, som kunne hatt Hardhaus som mellomnavn.
Godt at du endelig fikk det til å klaffe, og fikk en positiv opplevelse i selvplagerløypa.
Levende referat, slik at man nesten kjente blodsmaken i kjeften, og det kalde myrvannet surkle i skoa.
Plasseringa er over godt over middels i forhold til andre deltagere som er kjent fra karusellen. Bra gnudd av sjefsgnuen!

Riktig at jeg ikke har deltatt i dette løpet, selv om planene har vært der flere ganger. Men det har ikke passet i forhold til skader og andre ting som har kommet i veien.
Men neste år prøver jeg igjen.