søndag 18. oktober 2009

VO2-test over Spicheren

Via jobb fikk jeg sist fredag mulighet til å ta en VO2-test til relativt lav pris. Dette vil altså si å måle kroppens maksimale oksygenopptak. I tillegg målte vi en rekke andre ting bla makspuls.

Jeg var en av de siste i ilden, og etter å ha hørt de andre snakke i det vide og det breie om hvor ekstremt hardt dette var så hadde jeg litt nerver. Opplegget er at man løper på mølla. Første 5 min går det i 7 km i timen. Deretter økes farten med 0,7 km i timen hvert minutt. Så løper man til man kollapser.

Varmet først opp på sykkel i helsestudioet før jeg skulle til pers. Løpinga gikk greit nok synes jeg, men de siste minuttene var tunge. Målefolkene var særdeles gode til å pushe så jeg klarte å løpe i ett kvarter før det var stopp.

Tallet for VO2 ble 46,2. Dette er bittelitt over normalt. Makspulsen ble 196. På alle de andre tingene var jeg skremmende normal, men har visstnok ett par kilo for mye. Dårlig utgangspunkt før julebordsesongen, men jeg tar det ikke så tungt :)

Avsluttet økta med litt rolig svømming og bobling. Syntes det var en intressant test og kunne tenkte meg å ta en oppfølger til neste år, gjerne sammen med noen Diggidangas.

7 kommentarer:

ØY! sa...

dette var interessant, har tenkt å ta liknende test selv en gang.
mest nytte har en vel av dette, som du sier, å ta to med en treningsperiode imellom.
hva var farten på slutten?

ØY! sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
DE sa...

Jeg hoppet av etter 15 min og 2 sek. Da hadde farten akkurat økt til 15,2 km/t.

Grendstad sa...

Jøss, du fikk løpt deg da. Virker som du klarte deg bra her.

Tror det skal litt til før jeg tar en sånn test. Tror ikke jeg får et sånt tilbud gjennom jobben he-he

Hilde Fantomine sa...

Jeg har leitet hele helga etter de 2 kg de mener er for mye..og kan ikke finne de...så jeg vuderer å legge inn en klage...
Men jeg er godt fornøyd med at du har vokst 1,5 cm siden sist måling. 181,5 er jo livets høyde.. Venninna har krympet 1.5 cm iflg den testen...mulig det er noe muffens på gang her...

Uansett en meget god form på Friskus:-)

ØY! sa...

fikk du vite terskelsonen din?

DE sa...

Fikk masse info så godt mulig det står i noen av tallene. Jeg må sjekke litt nærmere ved høve.

Hvis Svein vurderer å ta testen kan du gjerne se igjennom mine papirer i forkant hvis ønskelig.