søndag 14. november 2010

Skikkelig skitur.

Smøreteamet mitt

Fornøyd med skiføreHytta i vinterdraktEndelig er det kommet snø på hytta. Lørdag formiddag var vi spente på om det gikk ann å gå på ski og om det var kjørt løype.

Vi kjørte bilen dit hvor de kjører løype først. Der hadde de iallefall kjørt med skuter slik at det gikk ann å gå i skuter sporet. Vi fant brått ut at smøringen vi hadde under skiene ikke var riktig til føret. Skiene var nemmelig veeeldig bakglatte, men vi kunne ikke gi oss med en gang. Løsningen var å skøyte oppoverbakkene,og ettehvertble det veldig tungt.

Da vi hadde gått 5 km spurte Sigbjørn om vi skulle snu, men jeg hadde fortsatt mer å gå på så vi fortsatte til veien stoppet. Da var det jo bare hjemoverturen igjen som plutselig ble veldig lang med ski uten feste. Jeg ble gradvis trettere og begynte å miste konsentrasjonen. Uten konsentrasjon forsvinner også teknikken og humøret. Jeg var skikkelig sliten og hadde bare lyst å sette meg ned og sutre som en liten unge, men det var bare å bite tennene sammen og fortsette.

Det gikk skikkelig seint, og flere andre skigåere begynte å ta oss igjen. En mann møtte jeg 5 ganger, og det var ikke særlig oppmuntrende. Vi kunne heller ikke få skismøring av han siden han hadde smørefrie ski selvfølgelig....

Nesten fremme til bilen orket jeg ikke den siste oppeverbakken, jeg tok av meg skiene (noe jeg aldri pleier å gjøre) og gikk opp til bilen. Endelig ferdig med dette marerittet.

En ting har jeg iallefall lært, IKKE stol på smøreteamet.

Iallefall ble det 17 km til sammen og jeg er veldig stolt i etterkant.
Ikke nok med det, søndag dro Sigbjkørn meg med ut på 10 km på rulleskøytene. Han mente det var lurt for å myke opp musklene igjen. Lettlurt som jeg er ble jeg selvfølgelig med, og da vi hadde 2km gikk den ene staven min isytkker og det ble 2 km med slit igjen.
Nå skal jeg ha pause resten av denne uka har jeg bestemt, ikke mer trening før neste tirsdag.

4 kommentarer:

Grendstad sa...

uten mat og drikke, duger helten (eller hvemsomhelst) ikke, spesielt når en skal bruke muskler - hadde du bare hatt med deg noe bra mat og drikke, Evelyn.... :-) Kjenner igjen følelsen du hadde sånn ca - kjedelige greier, men 17 km er jo greit å ha på rullebladet - og det andre også, ha ei fortreffelig uke! :)

Hilde Fantomine sa...

herrejemini...jeg sutrer nesten på vegne av deg... det er viktig å ha pustepauser nå sånt skjer..da blir man alltid litt glad...:-)

Ellers er du/dere superflinke...

Godt skidd!

DE sa...

Evelyn når stadig nye høyder! Huff for et slit, men imponerende å komme seg igjennom. Utrolig at du orka å komme deg ut på nytt dagen derpå. Ingen tvil om at du blir herda før den store kraftanstrengelsen i Sesilåmi.

Pustepauser gjør gjerne susen når det er tungt i sporet, så de bør prøves :)

Ellers veldig flotte bilder. Gøy å se hytta di.

Evelyn sa...

Ja Olav, uten mat og drikke....
Vi pleier jo alltid å ha med både mat og drikke, men ikke denne gangen, vi skulle jo bare en liten tur.
Burde vel lære av det etter en slik anstrengelse.
Ha ei super uke du/dere også.