søndag 10. april 2011

Skautrimmen på Vige


En av julegavene fra svigermor var fullt opplegg for Skautrimmen 2011. Dette var ukjent opplegg for oss alle tre så da var det ekstra spennende.

På lørdag satte vi igang. Stedet var Vige. Veldig greit område å gå på tur i. Ikke alt for stort, men likevel fin natur og flotte topper. Når det i tillegg er superflott vårvær med strålende sol og nesten vindstille så blir alt perfekt.

Vi starta fra fylkesmuseet. Ble litt lurt av kartet i begynnelsen for det har usedvanlig god oppløsning, og det føles derfor som man går usedvanlig kjapt. Litt feilnavigering på den første posten, men etter det gikk ting på skinner. De fleste postene ligger i umiddelbar nærhet til blåløypa, så det er ikke veldig komplisert. Men det er ei kjempefin løype. Første rast hadde vi på Ringåsen. Første gang vi har vært der oppe. Utsikten var adskillig bedre enn jeg trodde. Man ser utover hele Lund.

Etter 8 poster var det tid for neste rast som ble Ringknuden. Det er en litt mer kjent topp for oss. Utsikten er enda bedre her, hvor man kan se langt utover havet. Med det supre været satt vi og slappet av i lange tider.

Ett par av de siste postene var litt mer luringer, men vi fant de og har nå gjort ferdig Vige. Det betyr 84 poeng i Skautrimbanken. De andre områdene i år er Voie og Jegers. Blir nok større utfordringer her regner jeg med.



Ringåsen

Ringknuden

2 kommentarer:

Grendstad sa...

Bra opplegg! Gøye de orienteringstingene der. Burde kanskje kjøpt igjen med jentene. Sist jeg prøvde var de litt unge.

Bra reportasje og bilder. Godt orientert. Ringknuden er en veldig bra topp.

ØY! sa...

for en super familieaktivitet på en nydelig dag!

her får brukt både hode og kropp.
når en i tillegg blir belønnet med god utsikt, er det bare topp!

dette er noe for vår familie også,etterhvert.