lørdag 21. januar 2012

Vinterkarusellen 3. løp - Mandal

The Sveinminators

Mandal varter alltid opp med god og hyggelig stemning når det er Vinterkarusellen. Området rundt Mandalshallen er også blitt skikkelig fint nå, så det er en fryd å få lov til å løpe her. I år har det også vært meget bra oppmøte i Vinterkarusellen. Folk i alle aldre og forskjellig form stiller.

Gravidklassen startet som vanlig 15-20 minutter før resten av feltet. Hilde "Fartomine" hadde en fin tur gjennom Furulunden, og hadde en liten prat med Kalle på snupunktet. Rådyrene var ikke å se denne gangen, men kanskje neste gang.

I hovedfeltet befant Svein og DE seg, på vei til sine vanlige 10 og 3 km. Svein hadde noen stive muskler etter fall tidligere i uka, men det så ikke ut til å hindre han nevneverdig. Litt motvind var det til tider, men det var adskillig mindre enn fryktet. På slutten fikk han heng på nabosvein.
Svein P. hadde på forhånd erklært at han ville prøve å henge seg på Rune B. fra start og se hvor lenge det holdt. Rune virker å være i godt slag, så jeg tenkte at det kunne bli tøft nok. Så klarte Svein P. det kunststykket å henge seg på feil mann, og åpnet i et forrykende tempo! Ikke rart han ble litt i stuss når han etter 2-3 km ble tatt igjen av mannen han trodde han hadde ryggen på...
Øy! hadde som sagt ikke de beste beina for dagen, men holdt sånn ca. samme fart både ut og inn. Hadde en slags kontakt med Svein P. og nærmet seg litt på de siste kilometrene, uten å få helt kontakt.I mål skilte det 5 sekund, og med det står det 1-1 i Tverrvei-kampen.

DE valgte å starte med brillene på, men det var en grov feilvurdering. I det startskuddet gikk begynte det nemlig å regne, men det hindret ikke stort. Begynner å kjenne formen til de andre deltakerne nå så det ante meg hvilket sted jeg burde legge meg i feltet. Etter en kilometer beit jeg meg fast i noen rygger som lå 20-25 meter foran. De så seg stadig vekk bakover, og likte tydligvis ikke at jeg lå der. Midt på den siste sletta tok jeg dem igjen, og fikk nye krefter av det. Godt å vinne noen dueller igjen. Tiden ble 15.48, så tok et nytt minutt fra forrige gang. Formkurven er bratt for tiden. Begynner nok å flate ut nå, men håper på ytterligere forbedring i vinterkausellens andre halvdel.

At Diggidanga er med på å prege vinterkarusellen er jo moro, og siden vi oppdaget denne " hemmelige karusellen" i 2009, har vi hatt en imponerende deltagelse. Foruten 1. løp i 2009 og 2011 har Diggidanga vært
representert i alle løp. Det vil si at vi har vært med i 19 av 21 mulige så langt. Det er ingen grunn til å tro at denne rekka skal bli brutt med det første.

Resultatene
http://www.maraton.no/vinterkarusellen.htm

4 kommentarer:

DE sa...

Bra med oppdateringer fra Svein. Faktisk ganske gøy å lese om vinterkarusellørdagene :) Virkelig høydepunkt disse løpene.

Grendstad sa...

Bra reportasje og bra bilder. Ja, vinterkarusellene er bra saker, og som vanlig god innsats fra alle mann og damer. Spesielt Vestbakken er godt i siget nå. Kommer så det suser. Måtte det bare holde seg.

Synes Sveinene ligner mer og mer på hverandre. Løper de et par år til i samme stil så kommer de nesten til å se ut som eneggede tvillinger.

DE sa...

Hehe...Tenkte det samme da jeg så bildet fra Mandal. Ikke bare ser de like ut og heter det samme, men de løper jo omtrent på samme tider også.

Kan disse to være skilt ved fødselen, og endelig forent via Tverrveien og maratonløping??

ØY! sa...

he-he, særlig!