mandag 21. mai 2012

"Tjomsevannet rundt" ekstra lang løype

Neida, vi var ikke med på søndagens "Tjomsevannet rundt". Men kom til å tenke på at vi faktisk løp rundt vannet på søndagens langtur, bare i en noe større sløyfe.
Etter at vi de to siste helgene har holdt oss hovedsaklig til mykere underlag, ble det atskillige kilometer med asfalt under skoene denne gang.
Utgangspunktet var Vågsbygd, derfra gikk ferden langs Langenesveien, ned til Høllen, opp til Tangvall, så gamleveien til Brennåsen. Nå begynte det å bli ganske varmt i forhold til påkledning, og vi måtte gjøre flere lettelser i antrekk, samt at vi her fylte opp væskereservene.
Farvannsbakken er jo alltid en liten prøvestein, her valgte Svein P. å slå over i gange, mens jeg og Anita travet videre i omtrent samme tempo. Svein er unnskyldt siden han trener enormt mye sykkel, i tillegg til maratontrening. Hans ambisjon er å fullføre både Kr.sand-Hovden og Sthlm Maraton i løpet av en uke.
Derfor ville han spare litt på kruttet i de verste bakkene.
Jeg og Anita holdt følge til Lumber-krysset, og før vi var hjemme hadde vi tilbakelagt 35 km på 3t og 15 min.
Det skulle gi en snittfart på 5:35 pr.km eller 10.75 km/t eller 2.99 m/s
Dette var forøvrig siste langtur før maraton i den svenske hovedstaden lørdag den 2.juni.

2 kommentarer:

DE sa...

Ja det var en noe drøy Tjomsevannet rundt :) Du løper jo hinsides langt støtt og stadig!

Går slag i slag for din del i år merker jeg. Ser at Ultrabirken også står på kalenderen. Det er jo absolutt enda et steg opp.

Grendstad sa...

Ei bunnsolid økt! Imponerende.

Dere må jo være i kanon marathonform, her lukter det svenske kjøttboller i rekordsaus lang vei. Høres (leses) ut som en bra treningsgjeng. Det er vel flere enn Svein P som måtte ha gått over til gange i Farvannbakken med det tempoet der.