fredag 25. mai 2012

7. Karuselløp - Subaruløpet

Fytti rakkeren så varmt det var på torsdag. Har jo vært varmt på tidligere løp også, men kan aldri huske å ha slitt så mye med varmen før. Ante uråd allerede da "Du er ustoppelig" skiltet dukket opp etter bare 100 meter. Og da kalkheiabakken kom ble det blytungt. Mens kona satt hjemme med melkespreng, fikk jeg melkesyrespreng langt ut i øreflippen. Fikk vel i grunnen aldri opp noe skikkelig tempo etter bakken, men hadde likevel en fin runde i skauen. Løypa er fin den og går på stadig mer kjente stier.

Midt i løypa så jeg Turid. Fasong, stil og frisyre stemte iallefall bakfra. Imidlertid fant jeg det noe snodig at hun gikk svært så rolig sammen med to andre. Turid pleier nemlig å suse avgårde. Akkurat i det jeg kom opp på sida og skulle til å rope hei innså jeg at denne utgaven var adskillig eldre enn originalen. Tok meg derfor i det, og løp forbi. Måtte over i gange i de siste bakkene, og ble om mulig enda varmere i toppen. I mål rakk jeg en liten prat med humbostad før ferden gikk de få meterne bort til vannet. Virkelig sjeldent at årets første bad føles så godt. Tror tida ble omtrent 34 min.

På parkeringsplassen ante jeg fred og ingen fare. Men plutselig startet en bil og svingte ut rett foran meg med klampen i bånn. Måtte hoppe til sida for ikke å bli truffet. Så stoppet bilen like plutselig mens jeg og en annen fyr stod rett på sida temmelig forfjamset pga den elendige kjøringa. Han sa: "Jaaa, så stod vi her..." Historien ble komplett da det viste seg at sjåføren var ingen ringere en Turid som ikke var Turid :)

Svein:
Slenger meg på, selv om det er flere dager siden løpet.
Nesten uforsvarlig varmt å løpe i slik varme, som DE er inne på. Valgte allikevel å ta to runder, med kraftige formaninger fra Humborstad om å ta det det med ro og bruke det som en treningsrunde. Jeg fulgte oppfordringen fra generalen, ihvertfall delvis.Løp kontrollert på første runden, men varmen gjorde at andre runden gikk betydelig saktere, anslagsvis 5-6 minutt.
Enig med DE at det er veldig bra løype, muligens fordi en er innom en del "sjeldne" stier, pluss at en slipper den sedvanlige avslutningen.
Avsluttet med et bad i Nordtjønna som var passelig avkjølende. Denne uka har jeg badet i både sjøen, stillestående vann, og smeltevann i Otra. Sistnevnte var klart kaldest, nesten som et nyttårsbad.

4 kommentarer:

Grendstad sa...

Dette var god innsats, men kjenner igjen problemet med varmen, spesielt når en ikke er vant til den etter en kjølig vår i det siste. Da sliter både kropp og psyke.

Morsomt med Turid look alike. Du skulle spurt hva hun hette, kunne jo vært Turid...

Knallgodt referat.

Er sjøl litt ute av form for tida pga fotarbeidet med Aust-Agderbeinet, fysioen har rådet meg til å dempe løpinga under behandlingsperioden, og heller sykle/svømme, så da gjør jeg litt av det.

DE sa...

Hadde vært ufattelig morsomt om kopien også het Turid. I bilen var hun lettere forvirra, så spørs om hun hadde vært i stand til å gjøre rede for seg om jeg hadde spurt om navnet. Varmen tok vel noen og enhver.

Lurt å høre på spesialistene. Dessuten er det jo ypperlig å svømme for tida. Ikke ofte vi har sånne badeteperaturer i mai.

DE sa...

Glemte å få med at jeg nådde 7 både på friidrett og terreng denne uka. 2 bøtter på ei uke er ikke dagligdags :)

DE sa...

Sterkt av å Øy å ta to runder under rådende forhold.

Tenker ellers at smeltevannet i Otra var heller kjølig ja. Godt du holder kaldvannsbadeformen ved like...