mandag 16. november 2009

Alle tre på bading

Før

Etter

Åsmund er klar igjen så dermed var hele Diggidangas kaldvannskompani på plass på bystranda i dag morges. Greit nok badevær med 7-8 grader i lufta. Overskyet og litt vind.

Startet med en oppvarmingsrunde og begynte nedtellingen med ett minutt da vi var tilbake på plass. Alle brukte kjente utgangsposisjoner. DE rakk å angre litt da vi var i lufta. Men det gikk fort over, for akkurat som forrige mandag røsket vannet skikkelig i hele kroppen. Tempen var 4 grader og det tippa Olav helt rett.

Vel oppe på land igjen kunne vi diskutere et slags målesystem for hvor mye badet faktisk river i kroppen. Det ble foreslått tre grader A, B og C. Definisjonen kan kanskje Olav komme tilbake til i kommentarfeltet.

3 kommentarer:

Grendstad sa...

Ja, altså A er hva en kan kalle mild røsk, B er god røsk, og C er kraftig røsk. Det to siste gangene har det vært C. Da kjenner man at kroppen kjøles ned fort, spesielt i armer og bein, og badet oppleves som et vedvarende sjokk. C oppstår normalt når det blåser, og det er en slags driv i vannet. På den annen side kan man oppleve et A bad, midtvinters med 5-10 kuldegrader i lufta, 0 grader i vannet, men sol og vindstille.

ØY! sa...

hadde nesten sagt; røsk meg i balla,men ellers takk!
hva med å gradere etter ballestørrelse etter badet?
bare en ide..
selvfølgelig veldig lite kjønnsnøytralt da.

Grendstad sa...

ballestørrelsen etter badet? jeg finner dem jo ikke før ut på kvelden igjen