tirsdag 18. mai 2010

Friidrettskarusellen er igang!







Svein gir alt




Fantomine i siste sving






Så var det endelig tid for den morsomste karusellen igjen, nemlig friidrettskarusellen. I det fine været var det ingen ting å vente på så DE var tidlig ute. Begynte så smått å jogge til oppvarming, og rundene gikk. Etterhvert ble Fantomine med i det gode selskap og før vi visste ordet av det hadde vi begge to løpt dagens 5000 meter, dog på fullført. Stor prestasjon av Fantomine som sjeldent har løpt så lang distanse.




Første øvelse var lengde. Her har DE stolte tradisjoner med to andreplasser forregående år. I år ble det imidlertid fiasko for hans del. Det viste seg umulig å treffe planken og måtte til sist ta til takke med 3,75 eller noe deromkring, langt bak fjorårets bestenotering på 4,40. Svein satset alt på ett kort og dro til med 3,20 i sitt eneste hopp. Fantomine rakk akkurat øvelsen rett etter sin 5000 meter. I tilløpet kom hun plutselig på at dette hadde hun ikke gjort før, og at det kanskje hadde vært en ide å sette seg inn i hvordan det skulle gjøres. Men hopp ble det uansett, og lengste spranget viste 1,79.



.



Så var det 400 meter. Her var Svein førstemann ut. I sitt heat ble han bare slått av Mr. Yttehus, som alltid vinner hele sulamitten. Husker ikke tida, men det var iallefall klar forbedring fra i fjor. DE hadde litt forhåpninger til distansen, men heller ikke i denne øvelsen gikk det helt veien. Innerst ved lista ble det litt hindringer i siste sving, men løpinga holdt uansett ikke til mer enn 1.08. Det er 2 sek. dårligere enn i fjor. Fantomine gav alt i sitt heat og yppet seg lenge mot langt mer meritert motstand. Men med en 5000 meter i beina ble det mer enn tungt på slutten, men som bildet viser fullførte hun med stil. Tida husker vi ikke.



.



På 5000 meter med tidtakning var det bare Svein som stilte. DE var sekundant. Ikke noe spesielt skjema i dag, men det ble fort klart at dette var en god dag for løping. Gode og jevne rundetider tikket inn, mens DE piska litt de få gangene det var nødvendig. Sluttida ble 21.30, noe som er svært solid, og over 40 sekunder bedre enn i fjor. Gratulerer så mye!



.



Så var det årets høydepunkt, nemlig 400 kappgang. Hvorfor de har denne øvelsen må fulane vite, men vittig er det. Den ene etter den andre vartet opp med svært så kreative stilarter. DE var første Diggidanga ut. Kom nokså langt bak i feltet, men forbedret likevel fjorårstiden betydelig. Svein følte presset, og valgte å spille ut jokeren: Nemlig the finger shoes! Med de fikk han virkelig opp farten og satt en soleklar Diggidangarekord. Igjen må det vises til resultatlista for endelige tider. Skal bli artig å se hvordan det går med barefoot trenden. Om noen år stiller kanskje samtlige i slike, og da kan Svein med rette si at det var han som starta trenden.



.



Masse øvelser i boks allerde, og vi satser alle på å fortsette den gode trenden neste gang. Da står bla den kjente Diggidangadistansen 3000 meter,og også spyd på programmet.







På med skoene



.






Sjekk hvordan Mr. Haugen og co. blir psyka ut. Alt de ser er de nye skoene

5 kommentarer:

Grendstad sa...

Solide saker dette her. Så ganske gøy ut. Fingersko-Svein slår til igjen. Kan sikkert brukes til andre ting også, i spyd, konfirmasjoner og slikt. Folk blir sikkert psyka ut.

Jeg ble altså operert (lett operasjon) i bihulen i går, og fikk ikke en gang lov til å gå hjem, så jeg var litt langt unna fysiske utskeielser. Operasjonen gikk bra. Jeg er sykemeldt ut uka. Mulig jeg labber forsiktig gjennom karusellen på torsdag for å få litt luft.

Vel prestert, Diggidangas! Bra referat.

ØY! sa...

morsom dag og et morsomt referat.
vel gjennomført alle sammen!

Hilde Fantomine sa...

Dette var jo en vittig dag...Tenkte jeg egentlig skulle ligge på tjokkasen og sole meg... men det var så greit å løpe rundt i solsteiken...
Men jeg begynte å tenkte litt når jeg lå m trynet nede i sanda...og tygde litt på sandkornene..."hva er det jeg driver med.."...
Utrolig syk følelse å løpe 400 m også... det var egentlig det mest frusterende av alt..man vil så gjerne..men beina vil ikke...

Uansett en ufattelig syk dag... gleder meg til neste gang... Kanskje flere har kjøpt finger-shoes innen den tid...??

DE sa...

Godt å høre at operasjonen gikk bra Olav. Så er det bare å håpe at bihuleproblemene er over for godt.

Ellers gleder jeg med allerede masse til neste gang. Skal bli gøy å få prøvd seg på 200m.

Hilde Fantomine sa...

Jeg løp 400 m på 1.46 visstnok.. dvs at jeg faktisk ikke var dårligst... Utrolig kult!!