torsdag 18. februar 2010

Buddhas tann og indisk neshorn

Her kommer endelig livstegn fra tante og onkel reisende mac. Noen dager i Singapore og saa Kuala Lumpur er over. Vi er naa langt oppe paa fjellet i en liten landsby blant store teplantasjer og jordbaerfarmer.

Trening har saa langt stort sett bestaatt av mye bygaaing, men i morra stepper vi opp flere hakk og legger ut paa trekking i fjellet.

Men det blir saa absolutt plass til aktiviteter som ligger Diggidangas hjerte naere. I Singapore var vi med og feiret kinesisk nyttaar. I den forbindelse var vi innom et stort buddhistisk tempel, hvor de oppbevarer det som skal vaere en tann fra selveste Buddha. Ikke nok med det, denne tanna vises bare fram en dag i aaret, og det var akkurat den dagen vi var der!! Snakk om humorbuddhistisk flaks! Var dessverre ikke lov aa ta bildet der inne, men det var en stor opplevelse. Noe annet som var stort var selve tanna. Den er minst 10-15 ganger stoerre enn ei vanlig mennesketann, saa han Buddha maa ha vaert en storkar...

Samme kveld dro vi paa nattsafari i Singapore Zoo. Meget bra opplegg der i gaarden og usedvanlig stort utvalg i dyr. Aller stoerst for min del var det selvsagt aa se indisk neshorn. Det er altsaa den arten som ser ut som om den er pansret. Vi saa to stykk og var i ekstase :)

Ellers er det meget godt og varmt og vi nyter livet. Haaper alt staar bra til med Diggidangas kvinner og menn der hjemme i Norge.

Petronas Towers i Kuala Lumpur - Verdens nest hoeyeste bygning


Singapore Zoo

Her bor Buddhas tann

3 kommentarer:

ØY! sa...

morsomt å høre om deres opplevelser.God timing å få med seg både nyttårsfeiring og tann-visning!
Virker som dere har et innholdsrikt og variert program, merker jeg blir litt misunnelig på varme og slikt, men fint med vinter også.
pussig dette med størrelsen på tanna, det er jo ikke akkurat vanlig å være så stor i kjeften i det buddistiske miljøet..
hadde det vært tanna til en bergenser hadde jeg skjønt det bedre.

Dere må ha fortsatt riktig deilig ferie!!

ØY! sa...

jeg har visst bommet på datoen for siste løp i vinterkarusellen.
det riktige skal være 27.februar.
er dere hjemme da?
hvis det er nærme hjemkomst kan det vel bli litt knapt i forhold til jetlag o.l

Grendstad sa...

oi oi oi - for noen opplevelser, panserneshorn og buddhistisk tann!! Det gir jo styrke nesten mer enn 10 harde treningsdoser. Det er jo en bra ferie dere her, og opplever både det ene og det andre. Hadde en hard jobb i sin tid, den som var tannfe for Buddhas tann. Dette er jo humorbuddhisme på sitt aller aller ypperste. Må si Diggidangas mann og kvinne virkelig er gode folk å ha i felten. Godt med en reportasje fra andre strøk. Nå må jeg bare opp i 2. etg. og måke inngangen til huset. Ha en fortsatt god ferie, og sees.