mandag 15. februar 2010

Familiehygge

Med utgangspunkt på Støleheia, mot Moseidvarden hele gjengen. Litt snø i lufta innimellom la ingen demper på skigleden verken for store eller mindre. Vi gikk ikke helt opp på varden, men valgte en strakere vei mot Lolandsvannet. Mye oppover og flatt på første strekket, så det var ikke vanskelig å holde varmen ihvertfall. En rast med skiver og sjokolade hører selvsagt med, og far hadde varmt vann på termos til kakao.Litt dumt da at han hadde glemt pulveret som skulle gjøre kakaoen perfekt....Heldigvis hadde vi med brus i tillegg til varmt vann, så da var turen berga.
Den siste bakken ned til Lolandsvannet er rimelig svingete , bratt og uoversiktlig. Her valgte vi forskjellige strategier: Kristoffer suste ned minst tre ganger, Emma klarte seg også glimrende, kun med et lite stopp midtveis. Far stoppet også midtveis, og den lille pausen ble brukt til å ramle over egen stav, slik at denne ble bøyd til en litt vid U. Mor valgte varianten delvis skibæring. Morsom bakke ihvertfall, men noe krevende.
Ferden gikk så over Lolandsvann og tilbake til bilen.
Totalt ble det en tur på nesten 6 km.

3 kommentarer:

Evelyn sa...

Godt du hadde husket brus, ellers hadde vel ho mor blitt skuffet, Snakker av egen erfaring. Ellers er det jo koselig med familieskitur.

DE sa...

Hehe... velkommen i glemme-poser-bare-drikke-varmt-vann-klubben!

Skikkelig bra familietur. Du setter gode ekspempler her.

Grendstad sa...

Pulver-Svein klinger ikke like bra som Pigg-Svein.

Håper jeg får en tur i dette området. Har bare gått der til fots. Bra løypevalg og tur.