søndag 12. august 2012

Sommerløpet 2012, 4 av 4 !!!!

En massiv markedsføring av årets nyvinning på løpsfronten i Kristiansand, gjorde at nærmere 1200 løpere stilte på startstreken på torget denne praktfulle lørdagen. Flest stilte selvsagt på 10 km, men imponerende 324 på halvmaraton. I tillegg kommer noen hundre ivrige barn på 1 km.

I vår husstand stilte alle fire, fordelt på tre distanser. Det er jo gamlefar som har vært ivrigst her i huset  når det kommer til løping med startnummer på kassa, med noen sporadiske innslag fra junior. Men nå er det flere som er vel så ivrige som meg, og det er jo gøy.Sikkert ingen som tror meg på det, men faktum er at jeg ikke har drevet noe "vervekampanje" frem mot Sommerløpet. Alle bestemte seg helt på fritt grunnlag om å være med på moroa. Men at vi alle kan være med på samme arrangement er jo intet mindre enn strålende.


Strålende var også været, nesten litt for strålende. En av årets varmeste dager og sol fra skyfri himmel, gjorde at det ble meget varmt underveis. Mange mente etterpå at det var for lite med kun en drikkestasjon på hver runde i tillegg til den i målområdet, men det skjønner at det kan være vanskelig for arrangør å ta høyde for at det skulle bli så varmt. Heldigvis var den noen som stod med hageslangen langs løypa, men det kunne vært enda flere.
Syns alt i alt at de har fått til et profft arrangement, der de har tenkt på det meste. Men allikevel er det rom for noen forbedringer til neste år. Traseen er flott, men altfor trang på "prologen", dvs. barneløypa som utgjør første kilometer på halvmaraton. Det er også altfor trangt nederst i Markens, der en nesten løp gjennom Gehebs bakeri. Fint at det var mange løypevakter, men endel av de var for passive og lite engasjert i å vise riktig retning. I målområdet var det også litt uoversiktlig og for små skilt som fortalte om målgang/andre runde på halvmaraton. På musikkfronten er det også en del og hente, selv om Rislaas trekkspilling er et småmorsomt innslag. I andre løp jeg har vært med på har det vært mer musikk og diverse morsomme innslag langs løypa, så her har Sommerløpet og lokale musikere en mulighet til å løfte et flott arrangement enda et hakk.Navn på startnummeret er en fin gimmik som er blitt vanlig i en del løp, meget bra! 
Håper dette løpet har kommet for å bli, slik at vi får en mulighet til å forbedre tiden til neste år....



5 kommentarer:

Grendstad sa...

Dette var solid av Tverrveiens superfamilie!! Gøy når alle er med etter eget initiativ. Bra referat. Dette løpet er absolutt noe for den unge Kristoffer ser jeg.

Flott referat. Knall innsats.

ØY! sa...

men hvor var den Grendstadske storfamilie?

Grendstad sa...

Den Grendstadske storfamilie var i hhv indre Vestfold. Madammen var i området, og ville gjerne vært med, men følger ikke med på terminlista. Hun var derimot på joggetur aleine i skogen i går, og traff på to elg. Elg av typen som ikke løper vekk... Hun fikk heldigvis følge med en annen jogger som kom, og fant en annen vei hjem. Sterk naturopplevelse. Men nå er det høst, og da sees vi i løypa.

ØY! sa...

skummelt med nysgjerrige elger i skogen, men de lurer vel på hva vi gjør i deres hage?

DE sa...

Skikkelig artig naar hele familien er med! Dere er rett og slett utrolig flinke.

Meget bra referert av Svein.

Haaper det blir lop til neste aar ogsaa. Da er jeg sikkert klar.