søndag 15. mai 2011

Åsmund fant seg sjøl på heia


Sjekk dette profilbildet!! På den aller siste store fylkesgrenseekspedisjon på land, mellom Åseral og Hornnes, oppdaget Åsmund sitt eget profilbilde i lav. Laven er ikke endret på eller gjort noe med. Den var sånn når vi kom, og Åsmund må jo ha falkeblikk for å oppdaget dette, i alt naturen har å by på underveis. Heilt utrolig.

Vi gjennomførte for øvrig den lengste gåetappen vi har gjot i går. Skulle egentlig overnatta ute på grensa, men terrenget var utrolig lettgådd, spredt barskogvekst, og lyngterreng, helt fantiastisk natur, så vi fant ut på slutten, tross mye regn (mest dusk) fra morra til langt utpå ettermiddagen, av vi kunne gå heile etappen. Da skulle jeg sykle 26 kilometer tilbake for å hente bilen, men Åsmund den gamle (fjell-)reven, fant ut at han skulle prøve å haike tilbake til bilen mens han venta, og suste forbi meg halvveis sammen med en tobarnsfamilie fra Åseral. Dermed fikk jeg bare sykla ei drøy mil, før jeg kunne slå meg med på Kylland i Åseral og vente på at han kom kjørende. Ei morsom lita grend, hvor handelstanden ble utgjort av to bruktbutikker, som ikke hadde åpningstid, men mobilnnummer en kunne ringe hvis en var interessert.

Sånn i distanse gikk vi ca 23 kilometer. Mer enn langt nok. Kjenner det i beina i dag, men det er nesten litt godt også. Skal kjenne sånne turer.

Da er de store fylkesgrenseekspedisjonen på land gjennomført, nå er det bare den lange til havs igjen. På den annen side, har disse turene gjort meg mer lysten på å traske i fjellet, både lang og korte turer og alt ettersom, og det gjerne i Diggidangasammenheng. Fjellet blir en aldri ferdig med. Mere offisell takk til Diggidangas for uvurderlig følge og støtte kommer seinere, men tusen takk til Vestbakken og Øy for utrolig støtte, spesielt til Øy da ankelen brast. Da var han støtte og stifinner av ypperste klasse.

4 kommentarer:

ØY! sa...

det er smått fantastisk at du når er ferdig med hele grensa på land, for en stayer-evne!
du er som en grevling som biter seg fast i leggen og nekter å slippe...
gratulerer enormt mye, er sikker på at siste sjøstykket går som en lek.

det har vært gøy å følge med på prosjektet både som tilskuer og deltaker innimellom.Det har vært lærerikt og gir, som du sier, inspirasjon til mer bruk av fjell og skog.
Tusen takk for at jeg har fått være med.:))

ØY! sa...

utrolig med lav-Åsmund!
den mannen må ha brukt mye tid foran speilet som "spottet" den...!
sannheten er vel at hans kunstneriske talent gir ham et eget blikk for detaljer.
snadder bilde!

DE sa...

Stor gratulasjon for gjennomføringen av grenseekspedisjonen på land. Enda større gratulasjon venter når sjøetappen også er gjennomført.

Fantastisk bra bilde! Dette må helt klart være et av bloggens aller beste bilder gjennom tidene.

Takk for gode reportasjer og bilder gjennom hele ekspedisjonen. Men det er jo ikke ferdig enda. Prosjektet har tatt mange uventede vendinger, så det skulle vel ikke forundre meg om det ble noen overraskelser til på tampen.

Grendstad sa...

ja, skal gå Beihølen - Paulen langs Setesdalsbanen, kanskje Diggidangas kan være med på den?

Å padle 12 nautiske mil ut i Skagerrak kan jo by på litt av hvert, men håper været er bra, og at yr.no kan forutse det