tirsdag 7. september 2010

Klatretur til Kilefjorden


Heldig er vi som har gode venner, som har tilgang til en drømmeplass ved Kilefjorden.
Dag Eivind og Hilde inviterte altså til klatring, fisking og masse sosialt samvær sist helg.
Fra Danmark kom Sif, fra Vågsbygd kom Jarl og Svein, og etterhvert kom Olav også.

Sistnevnte dro tidlig lørdag videre til andre gjøremål i Setesdal og Telemark, men fikk med seg en koselig kveld med selvfanget ørret og godt i glasset.

Fredag var været nokså vått og trist, men på lørdag våknet vi til sol og fin temperatur.Alt lå til rette for klatring og kos i fjellveggen.
Nokså kjapt og rutinert fikk vi hengt opp to tau, henholdsvis ca. 10m og 30m over bakken.
Alle fikk prøvd seg i begge tauene, med suksess må sies. Slett ikke alle som har klatret så mye i år, i allefall ikke ute. Det er jo alltid litt mer spennende å klatre i ekte fjell.

Enda mer spennende ble det når vi skulle på toppen for å feste nok et tau. Vi kom litt skjevt ut, tok feil avsats, og måtte fire oss ned til toppfestet. Vi tok ingen sjanser, og sjekket og dobbeltsjekket mange ganger før rappeleringsmesteren DE smatt over kanten og ned til standplass.
Nå viste det seg at denne ruten var i tøffeste laget for både Jarl og Svein, som brukte de siste kreftene i denne 7 minus -veggen, før lørdagens klatreøkt var over.

Resten av lørdagen ble brukt til bading,fisking og mengder av god mat på grillen.Noen av oss tok en tidlig kveld, mens vertskapet og Svein oppsummerte den fine dagen over et par flasker vin.

Søndagen ble selvfølgelig også brukt til mer klatring i de samme tauene.Nå var også den alltid muntre Evelyn kommet fra byen. Ho imponerte virkelig i Superwall (7-), veggen som Jarl og Svein slet med dagen før. Faktisk manglet ho bare en meter på å nå toppen, kjempesterkt!

Sånn litt ut på dagen, kom regnet som varslet, men da var vi ferdigklatret, og kunne sette kursen for byen igjen.Tror alle er enig i at det ble en kjempefin helg på alle måter, vi håper på flere slike gode initiativ fra Primus og Primula..

Må nevne at Sif, til sin egen overraskelse, viste seg som en storfisker. Danska stod for 7 av 12 ørretter denne helga, selv om noen av de ikke var stort større enn sluken, eller "blikkfanget" som ho kalte det...

Takk til vertskapet som gjorde turen mulig.


3 kommentarer:

DE sa...

Meget bra referat av Øy! Såpass bra at jeg drar det opp til toppen, i tillegg til å slenge på noen bilder.

Jeg fikk aldri tatt noen bilder i selve veggen, men håper at de andre som gjorde det kan legge ut noen.

Må si at det hele var en utrolig bra tur. Det er virkelig flott å kunne konsentrere seg såpass mye om klatringa ei hel helg. Så stor takk til alle som var med.

Jeg er keen på ny tur til neste år. Dersom resten av folket er klare så drar vi :)

Grendstad sa...

Ja, det må jeg si. Bra tur og initiativ.

Grendstad sa...

Bra bilde og refarut. Skal prøve å være mer tilstede neste gang.