mandag 19. juli 2010

Fylkesgrensetur - padling i Kvifjorden


Tirsdag 13. juli dro fylkesgrenseekspedisjonen (Åmdal og Grendstad) opp Kvinesdal, innom Gjert Gjertsen på hans hytte på Solhom, til sjokolade og brus, og opp til demningen i sørenden av Kvifjorden.

Der var det rekordlav vannstand, vi hadde bange anelser, og vi lurte på om vi klarte å padle gjennom heile, og måtte ta en telefon til en ekspert i Sira-Kvina kraftselskap. Mannen kunne bekrefte at det gikk bra, med litt bæring en plass. Det stemte.

1/3 på vei kom vi til fylkesgrensa, som går midt i fjorden i den øverste delen. Derfra og nordover fulgte vi grensa til Kvinen turiststasjon. 15 km padling, og ca 200 meter bæring. Ei grei økt så lenge det ikke var vind.

Spektakulært å padle i et vann som har ca 10 meter lavere vannstand enn normalen. Er som å padle i et krater, med sterke assosiasjoner til kysten og svaberg, pga de mange glatte fjell.

1 kommentar:

DE sa...

Vannstanden i magasinene rundt forbi på Agder er historisk lave, så det var et unikt tidspunkt dere fikk tatt denne turen på.

Med det sommerværet vi har nå for tiden er nok bunnen nådd, slik at de flotte svabergene nok snart dekkes av vann igjen.