lørdag 10. juli 2010

Flaksende fugler på grensa

Etter


Bak


Foran


Da var enda et stykke av fylkesgrensa dokumentert gjennom gange og bilder. Sist gang Svein og Olav gikk på grensa, endte det med ankelbrudd for ekspedisjonsleder. Denne gangen gikk det bra.

Starta på grensa hvor den krysser Dåsvassdalen, og tok den vest- og sørover. Flott natur heile veien, noe på høyfjellet, og noe i skog, noen skrenter, noen bratte stigninger, litt myrer og litt både det ene og det andre. Grendstaden er jo blitt en erfarern grenseganger, men Øy hadde ingen problemer med å holde følge, og oppdaga en del markering som Grendstaden var på vei til å overse. Ellers flaksa det stadig opp fugler rett foran oss, tiur, ryper og hva det nå var. Beklager til dem for forstyrrelsen.

Vel nede i Dåsvassdalen tok Svein sykkelen fatt, for å sykle opp for å hente bilen. 8,5 kilometer hvorav 3,6 a la Høiekleivene, mens Grendstaden spankulerte fram og tilbake ved hentestedet.

En flott tur som gir Cruisebåtturisten Øy noe å hvile på, og Grendstaden mange mange tusen skritt nærmere fullført prosjekt. Takk til Øy for godt følge på en unik tur som man aldri får maken til hverken før eller seinere.

Data: 20 km gange - 6,38 gangtid - snittfart 3 km/t - totalt stigning 1054. Dro fra byen 07.20. Tilbake 20.05.

2 kommentarer:

ØY! sa...

fint å være med Grendis på tur,godt det gikk uten små eller store uhell denne gangen.
Men ble nokså sliten i beina etterpå.I sin jakt på grensemarkeringer lar ikke Olav seg stanse av kratt,skrenter eller andre hindringer som vanlige turgjengere ville tatt omveier rundt.

DE sa...

Dere imponerer stort gutter! Denne grenseekspedisjonen nærmer seg legendestatus. Alltid veldig gøy å lese. Gleder meg til å se det endelige produktet den dagen prosjektet er ferdig.