onsdag 7. juli 2010

Fylkesgrensegange, klatring, skliing, svømming, hopping, skræving, osv.osv.


En fylkesgrensetur med Åsmund fra Dåsvassdalen til Gyvatn. En heidundrende tur, hvor det i førstningen gikk stupbratt opp ei ur, så litt fjell, deretter litt opp og ned før vi kom på høyfjellet i flott og ganke lettgått fjellterreng.

Mot slutten kom vi til et langt tynt vann som gikk på tvers av grensa, og muligheten til å krysse naken med sekk åpenbarte seg. Åsmund først, og det gikk bra (se film). Det gikk like bra med meg, men veldig uvant teknisk, så dette må øves på. Blir lett kavete og statisk.

Mot slutten kom vi til en nydelig topp, før det gikk stupbratt nedover på slutten, Sklei på rompa, bruke trær og busker som tau, og et sted måtte vi slippe oss ned 2,5 m til ei smal hylle, før vi fortsatte i en tett skog av ormegrass.

Hjemover gikk vi en annen vei, det var lettere, men her fikk vi også en apekattlignende framdrift med å svinge oss lang vannkanten, i trær og busker fra den bratte skråninga langsmed.

Tenkte på kontrasten med klatringa på Odderøya. Her bruker vi det som finnes i naturen, med naturens egne hjelpemidler, og det er alltid en kunst å vurdere veivalg heile tida.

GPS-en viste 2 mil gange, ca 1500 meter total stigning, så det blei en bra tur. Var ute i naturen i 10 timer. Pent.


3 kommentarer:

DE sa...

Denne ekspedisjonen går jo Lars Monsen og co en høy gang. Burde ha vært en egen TV-serie dette her, men er vel for sent å starte opptak så langt inne i ekspedisjonen. Uansett er det svært artig lesning og artig å følge med.

Ellers håper jeg dere setter sikkerhet i høysetet. Bra å bruke naturen og alt hva den har, men alt med måte.

Hilde Fantomine sa...

Jeg synes dette var dritkult.. savnet litt mer filming av skræving og slikt..men det kommer vel..

Pass opp for beinbrudd og steinbrudd og diverse..

ØY! sa...

flinke gutter som løser store og små utfordringer på strake armer.
det blir jaggu mange timer i farta da..
veldig allsidig og variert kroppsbruk også virker det som.
supert!!!