torsdag 1. januar 2009

Nyttårsbadet 2009!


Klokken viser 12.00 den 01.01.09. På bystranda har to grupper samlet seg. Tre stykk Diggidangaer og to stykk fotografer. I den ene gruppa er man syke, mens man i den andre gruppa er helt syke. Det blir en definisjonssak å skille hvem som er hvem. For mens fotografene (Evelyn og Åsmund) lider av et influensalignendehostefremkallendeforkjølelsesvirus er de tre Diggidangaene i ferd med å kaste seg uti det gode kalde vannet. Målestokkene viser fra -1 til +1 grader i vannet. Lufta holder omtrent samme temperatur.

Svein er svært så ivrig på å vise fram den tøffe badebuksa si, så han er klar til å gå uti først. Etter noen få sekunders nøling i trappa går han uti uten frykt. Et gledesbrøl av de skjeldne kan deretter høres over hele kvadraturen. Fotografene fniser litt, mens Svein tappert kommer seg på land. I prosessen skader kan kneet og etterlater med det mye DNA. Ettersom filmen avbrytes før Svein er på land er det litt vanskelig å bedømme lengden på badet, men det var iallefall lenge nok. Derretter hopper DE uti samtidig som Olav går uti. Olav spruter og skriker en masse vissvass, mens DE febrilsk prøver å holde en mer cool og avslappet linje. Badetiden her ser ut til å være ca. 30 sekunder.

På land er det iskaldt, men iallefall venter det store hånklær og tørt tøy. Skjønt det siste gjelder ikke for Svein ettersom han i forfjamselsen glemmer å ta av seg badebuksa før han kler på seg. Det går stort sett fort å få varmen igjen, men føttene og tærene er nesten følelesløse en liten stund. Det hele rundes av med lunch hos DE, og deretter neshornspillet.

Takk til fotografene som trosset sykdommen og stilte sporty opp og lagde god stemning!



3 kommentarer:

Anonym sa...

Endelig. Dette har jeg ventet lenge på. Er ikke i tvil om hvem som er sykest av de to gruppen, det er defintivt de 3 som badet spør du meg. De kommer kanskje i senere tid også bli influensalignendehostefremkalledeforkjølesesvirussyke.
Nok om det, håper dere forblir friskere iløpet av det nye året vi nå nettopp har trødd inn i.

Grendstad sa...

Nei, et slikt bad som dette holder de badende friske i minst 2 måneder, mens fotografene nok må slite fortsatt.

veldig bra reportasje og film.

ØY! sa...

må si at vi badet bra!

du er tilgitt for ditt slappe spill DE,du tok det igjen på en utmerket lunsj.
vil bemerke at jeg vet alt om hvordan du hadde det under spillet,jeg har vært der jeg også.
nesten en hel sesong...