lørdag 9. januar 2010

Stemmen - Kjerrane

Vinterens lengste tur til nå. Småløp fra Enrum ned til rutebilstasjonen. Buss til Stemmen. 2 timer og 20 minutters skitur ned til Kjerrane, innlagt matstopp, kartlesing for noen kartløse og feilnavigering ved Strai. Effektivt ca 2 timer på de 2 milene. Siden det var bra føre, prøvde jeg å holde tempoet oppe. Trodde egentlig det var raskere på ski enn med løping, (hadde 1,53 tror jeg på 21 km i fjor sommer i samme trase) men mange små motbakker demper tempoet.

Meget pen tur. En del folk i løypa, spesielt rundt Bergstølhytta. Gikk kontrollert på ræva to ganger og ukontrollert på tryne ei gang, ellers ikke så verst teknisk i utforbakkene. Mener jeg forbedrer meg litt stadig.

Gikk på ski ned til skytebanen fra Kjerrane, deretter på beina hjem. Jeg tror var den eneste i løypa med selbuvotter, nikkers, selbustrømper og kraftige fjellskisko. Hvor er alle nikkersfolkene blitt av?

3 kommentarer:

ØY! sa...

tror kanskje at du må dra lenger på landet for å treffe likesinnede nikkersbrukere.
dette virker som en kjempetur og skal ta den sjøl ved anledning.
var det nypreppa eller hardt og gammelt spor?
litt mer krevende teknisk hvis det er isete, og større fare for skade ved fall.

DE sa...

Dette hørtes ut som en fantastisk tur. Virkelig bra valg av dag også, når det ble så ufattelig fint vær.

Du er veldig flink til å variere løyper og lenge. Håper jeg en dag blir i stand til å ta samme turen.

Ellers var jeg litt overrasket over at det ikke går kjappere på ski enn å løpe. Men det tyder vel bare på at du løper fort :)

Hilde Fantomine sa...

Mamma har nikkers.