lørdag 9. januar 2010

Vinterkarusellen 1. løp i 2010


Diggidanga stilte sterkere enn noen sinne i årets første løp av vinterkarusellen. Stedet var Søgne i samme løype som i fjor. Ekstra krydder for dagen var at vi alle hadde dagen derpå etter den meget bra 40-årsdagen til Evelyn i går. Litt mildere enn siste ukers sprengkulde, men likevel 5-6 minus. Ellers strålende sol :)

Hilde startet ballet og løp av gårde før fellesstarten. Med Svein som hare det første strekket klarte hun å få opp et solid tempo som holdt helt inn. Såpass kjapp var hun at heiagjengen ikke maktet å komme seg ut av kafeen raskt nok til å se innspurten. Hun konkluderte med at løping i bakrus er livets.

Etter barnevaktbytte var Svein og DE klar for fellesstarten. Oppmøtet var mye det samme som i fjor og begge to identifiserte raskt våre hovedutfordrere fra forrige vinter. For Svein sin del er det frk Framsteg som er den største trusselen. Hun er kjent for å åpne rolig for så å avslutte knallsterkt i siste halvdel. For DE er det en seig og senete gammel knark som gir motstand. Hyggelig fyr forsåvidt. Feltet suste avgårde fra Tangvall indre torg. Svein la seg sedvanlig langt framme, mens DE holdt seg lengre bak. Ved runding lå Svein som nr. 3 og hadde distansert utfordreren. DE hadde sin motstander helt oppe i ryggen og skjønte at tempoet måtte økes. Det så ikke ut til å hjelpe for han hengte seg på. Trodde lenge det skulle bli årets første spurt. Imens holdt Svein unna og kom inn til en sikker 3. plass. Tiden ble 12.52. DE ble kvitt ryggsekken og løp inn til 14,38 (tror jeg). Bedre enn de første løpene i fjor, så gjenstår det å se om utviklingen blir den samme i år.

Må si at det er utrolig gøy med vinterkarusellen. Artig når Diggidanga møtes og både løper og heier.

4 kommentarer:

Grendstad sa...

Sterkt av Sveinung. Det virker jo veldig hyggelig, en frisk motreaksjon mot været og temperatur som kan virke passifiserende.

Evelyn sa...

Gratulerer Svein. Du er bare rå.

DE sa...

Ser av resultatlista at Vestbakken er tilbake. Lenge siden sist nå :)

ØY! sa...

vil si at det var fin-fin innsats av alle, forholdene tatt i betraktning.