søndag 10. mai 2009

Fantastisk tur på fylkesgrensa

Dro avgårde med Åsmund i dag, og sykler bak i bilen. Kjørte inn mot Abusland ved skilt sør for Evje, og opp i heia der. Parkerte bilen, sykla ca 6 kilomter tilbake, gikk i 3 km til, før vi kom inn på grensa, som der passerer bare et par kilometer nord for Oskla.

Varierende vær, lite kupert og utrolig flott myrterreng. Utrolig mange flotte stemninger i naturen, og stilfulle grensesteiner, bl.a. en som lå oppå en kjempestein, som jeg klatra opp på, via et litt råttent tre.

Turen endte på absurd vis ved et vann som heter Myglevannet, og der sto det et maskinlaget skilt med pil i begge retninger. Mot Aust-Agder sto det "Aust-Agder", mot Vest-Agder sto det "Bomhylan". ???????????? Vanskelig å tro sine egne øyne. Antagelig jaktalget på Aust-Agder-sida, som har hatt det litt moro, men utrolig absurd å se et sånt skilt langt inne på heia.

Åsmund er nå utnevnt til fylkesgrenseviseekspeditør. Han har vært med på en del turer, har god kompetanse på natur, kunst og kultur, og er klar for å bli en slags medeier i prosjektet. Vi skal foresere ekspedisjonen nå, og har et slags håp om å fullføre i år. Det er forresten åpne turer fortsatt, så det er bare å være med hvis det passer.

En meget god dag i fylkesgrenseekspedisjonens liv. Gikk vel ca 2 mil i dag. Litt sliten i beina.(bilder kommer litt seinere)

3 kommentarer:

ØY! sa...

viseekspeditør?ja det jo greit å ha noen til å vise veien av og til.

spennende å rusle på nye/ukjente steder,så dette var nok en bra tur.
håper å kunne henge på fremtidige turer.

DE sa...

Gratulerer til Åsmund med utnevnelsen! Dette er definitivt en stor styrkelse av ekspedisjonen.

Veldig godt å høre at ting nå går på skinner. Lykke til i fortsettelsen, og blir det anledning blir jeg gjerne med på en ny etappe.

Grendstad sa...

Ja, det er bare å henge seg på. Kan kanskje legge de inn på terminlista? Ja, det var ein god ide.

Begynner å bli mest fjelletapper som gjenstår nå. Ellers litt småtteri sør for Kilefjorden.