tirsdag 1. september 2009

Det kastes og løpes

Høstens første friidrettskarusell betyr også at Diggidangas gjør ting de ikke kan. Første øvelse i dag var kule. Sist gang noen av oss kasta kula var i glansdagene på ungdomsskolen. Vi måtte begge til pers med den tyngste kula som veide ikke mindre enn 7,2 kg. Tung nok bare å holde. Det ble et nervepirrende oppgjør hvor vi begge hadde flere kast litt over 6 m. DE trakk til slutt det lengste strået og vant med et titalls cm.

Andre øvelse var diskos. Her hadde vi om mulig enda mindre erfaring ettersom ingen av oss aldri har tatt i en diskos engang. Svein scorte høyt på meget artig stil som burde vært festet til film. Ett kast endte bla opp i skråninga ved siden av banen. DE hadde fin økning på sine tre kast og endte til slutt på 17 og noe, mens Svein nådde 11-metersmerket.

Mens vi ventet på løpdistansene prøveløp DE en 60 meter med de nye piggskoene. Svein var en meget nyttig hare. Ble klokket inn på 8,1. Fikk virkelig farten opp med disse skoene så 100-meteren neste tirsdag kan bli spennende.

Så var det tid for 800 meter. Vanskelig distanse dette. Svein la seg langt fremme og fullførte med stil. DE holdt seg lenger bak og startet nok litt for rolig. Vi hadde begge futt nok til en bra spurt. Husker ikke helt tidene, men i internoppgjøret ble det soleklar seier til Øy!

Siste distanse var 1500 meter. Nokså vanskelig å beregne dette også. Løpsutviklingen var relativt lik forrige distanse. Tror vi begge åpnet litt for forsiktig, men det var iallefall en god følelse å kunne skuffe på mer etterhvert. Nok en gang solid seier til Svein i internoppgjøret.

Da har vi begge to hatt nok øvelser til å blir premiert i år. Svein har vel til og med klart et par ekstra utenomøvelser. Synes dette er skikkelig artig så håper på bra Diggidangaoppmøte neste tirsdag da det bla er 100m og 10.000m.

Svein: enig at dette er skikkelig gøy, spesielt de vanskelige kastøvelsene.
ikke tvil om at her har jeg mye å lære...
Vestbakken imponerte i diskos, tror han kommer langt opp på resultatlista.

http://www.bedriftsidrett.no/VestAgder/files/%7BF4E77BB2-F317-4967-AEA2-1AC3CFCE86B1%7D.pdf

2 kommentarer:

Grendstad sa...

Jo, dette hadde vært noe for gamlefar, men foreldremøte og korpsbesøk (tuva snakka om å begynner i korps, jeg er ikke så veldig glad i korps, og tror det smitta over på henne etterhver - prøver å virke positiv he-he) tok sitt - en ekte 10000 på bane hadde vært moro å prøve, for å se hvor fort en kan løpe på flatt dekke uten hinder - noterer dagen

Bra innsats av begge to. Savna bilde av Vestbakken. Øy så litt oppstramma ut i den svarte greia, noe anspent, er det mellom kasteøvelsene bildet er tatt?

Hilde Fantomine sa...

Ufattelig vittig innlegg. Skulle vært en flue på kula og diskosen da dere kasta... hehe
Skulle jo filmet de fantastiske kastene..

Kjempebra innsats av dere begge, gøy når dere bytter litt på å være best..

Eller stiller jeg neste uke, som heiagjeng og tilskuer...

10 000 m, altså 25 runder.. må ha med noe underholdning på veien..blir svimmel av tanken...rundt og rundt og rundt og rundt og rundt og rundt og rundt og rundt...osv.