torsdag 19. august 2010

Årets store klatretur for Diggidanga!

Først må det sies at dette er bloggens innlegg nr 1000!! Smått utrolig egentlig, men dette innlegget skal først og fremst handle om årets store klatretur for Diggidanga.

Turen starter fredag 27. august etter jobb, dvs en gang etter kl. 16.00. Både Kilefjordveggen og hytta ligger like før fylkesgrensa ved RV 9. Se kartet på linken under: http://kart.gulesider.no/m/IJMfv

Klatreveggen byr på enormt mange muligheter. Imidlertid er det begrenset med bolter slik at vi må satse på å sette topptau flere steder. En slags klatreguide finnes her: http://www.sorlandsforer.com/English/Kilefjorden%20topos.pdf

Hytta som altså blir vår basecamp for helga er av den enkle sorten, men området er fantastisk flott. Fordelt på to soverom samt anneks er det til sammen 8 sengeplasser. Tror ikke vi blir flere enn dette, men skulle det likevel skje får vi finne kreative løsninger. Det finnes ikke strøm eller vann. Matlaging skjer enten på gassplater eller grill. Det er et lite gassdrevet kjøleskap, men blir ikke plass til allverdens her.

Når det gjelder mat forslår vi følgende: Alle tar med det de trenger av drikke, men husk at det er begrenset plass i kjøleskap. Videre tar man med brød og pålegg til frokost, lunsj o.l. Når det gjelder middag gambler vi på å fiske denne selv. Det er få ting i verden som er bedre enn selvfanget ørret på grillen, men det fordrer selvsagt en viss form for fiskelykke i tillegg til at folk faktisk har med seg fiskeutstyr. Vi (dvs Hilde og DE) har med tilbehør i tillegg til back up for en middag til hele gjengen, hvilket betyr at øvrige deltakere ikke trenger å tenke på middag. Ellers deler vi alle på det vi har når det gjelder maten.

Videre må man ha med: Passende klær, det man har av klatreutstyr, fiskeutstyr (de som har), lommelykt, sovepose/dyne, hånkle, svømmetøy (for de som liker den slags), myggspray og flere ting som sikkert blir nevnt etterhvert. Dette innlegget kommer sikkert til å bli oppdatert og flyttet til toppen etterhvert, så følg med. Kom gjerne med kommentarer også.

I utgangspunktet drar vi hjem en gang på søndagen. Er klar over at ikke alle har mulighet til å være der hele tiden, så dette får vi bare tilpasse. Uansett håper vi at flest mulig blir der hele helga. De som ikke har bil kan kanskje også avtale litt nærmere når det gjelder transporten.

Til sist må det nevnes at værsituasjonen er noe ustabil for tida. Lavtrykkene står i kø for å komme innover vårt kjære fedreland. Foreløpig ser det imidlertid relativt OK ut for turhelga, men dette får vi følge med på.

11 kommentarer:

ØY! sa...

gratulerer til oss alle med de 1000 første innlegg!!!!!!

Som vanlig når fantis og friskis planlegger noe er ikke noe overlatt til tilfeldighetene.
Ser ut som dere har det meste under kontroll ser det ut som.Været er jo ikke så mye å få gjort noe med.
Gleder meg veldig til dette, tror det blir bra både sportslig og sosialt.

Mulig jeg må satse på å sitte på med andre, men det kan vi ta etterhvert.

Er det båt på stedet? tenkte i forhold til fisking.

DE sa...

Det er båt på stedet som egner seg ypperlig til fisking. Så jeg har god tro på at vi får fin fangst.

Ellers er det en del gress i elva, så kan være det ryker en sluk eller to. Derfor er det kanskje lurt å la favorittsluken bli værende hjemme.

Sif Laigaard Müller sa...

Hei med dere :)

Bliver heltt op, gleder meg veldig... hm fiske lykke, ja ja, for tage masse brød med da :) :) :) Ses snart alle sammen, bliver det masse regn, for vi bade fiske og ha det gøy uanset :)

Sif Laigaard Müller sa...

Hov foresten, jeg har med mig den gamle guide der er lavet specielt til veggen :)

DE sa...

Kjempebra at du tar med den guiden Sif! Vi kommer nok til å styre litt med å få opp tauene, men vi har jo hele helga :)

Grendstad sa...

jeg lurer på om det er sånn at jeg kan være med på fredag, men må tilbake til boien tidlig tidlig lørdags morra - noe sånn - nærmere info følger seinere

Hilde Fantomine sa...

Æ tenkte å bake ei sjokoladekake og vi lager noe gryte/spaghetti mat også... så slipper man bare å spise brød... el fisk...

Jeg har ikke klatret ute i år, så tror jeg må ha litt førstehjelp..

Ser helst at alle beholder badetøyet på når det bades..vet dette blir vanskelig for Olav.. men tror nok det er for det beste.. Vi er jo glade i hverandre..men ikke så glade..:-))

Evelyn sa...

Jeg kommer ikke opp føær søndagen pga en konfirmasjon på lørdag.
Skulle været være helt uutholdelig kan jeg åpne klatrehuset på søndag slik at vi får klatret.

Hilde, jeg har heller ikke klatrtet ute i år, ikke i fjor heller så jeg trenger nok også en god del hjelp.

Gleder meg.

Jarl Arntzen sa...

Som Evelyn er inne på - det er veldig lurt med plan B (og kanskje C) når man skal ha væravhengige utendørs-aktiviteter i Norge.

Foreløpig er det jo egentlig søndagen som ser best ut når det gjelder været.

ØY! sa...

er det noen som kan stille med slak-line utstyr?
greit å ha alternative sysler siden værmeldingen er noe usikker.

DE sa...

Det er en veldig god ide Svein. Jeg har dessverre ikke denslags utstyr, har vel nesten ikke prøvd meg på lina engang. Men håper noen andre kan ta med.

Ellers vurderer jeg å ta med neshornspillet som alternativ kveldsaktivitet.