søndag 1. august 2010

Voieveden

Utsikten fra Voieveden en uvanlig søndag i august

Når en hau med seilskip skal seile fra byen en søndags formiddag er det greit å finne en plass å se det fra for far og datter. Når det kan kombineres med å besøke en ny topp i byen, så er det bokstavelig talt heilt topp.

Voieveden (96 m.o.h.) pekte seg ut. Parkerte ved Voie kirke og fulgte Kristiansandskartet. Først i lysløypa, deretter sti. Dessverre er kartet så gammelt (20 år), ikke såå gammelt, men gammelt nok til at det hadde blitt en ny sti et annet sted enn på kartet. Dermed havna jeg uti ei myr med Sofie på skuldrene. Artig nok forsåvidt, både for oss, og for far og sønn som så oss både ta feil stivalg, så oss i myra, og som vi spurte etterpå om veien. Kunne bare følge dem, sa gubben en smule selvtilfreds. Jeg tok feil, og havna i ei myr, sa jeg. Jeg så det, sa han.

Stilig å se båtarmadaen, men den var litt lang, så jeg og Sofie gikk før den var ferdig, og plukka og spiste blåbær på vei hjem.

Må kjøpe meg et nytt kart tror jeg.


1 kommentar:

DE sa...

Fantastisk utsikt til seilskutene! Bra kombinasjon med en topptur også. Absolutt en topp jeg fører opp på lista over things to do.

Vi var selv på Langenes og fikk sett mange skuter der også.