tirsdag 17. august 2010

Fra den søte morgen til den sugne stien

Åsmund synes også det var et stykke å gå.

Det var litt for godt å sove på fjellet, når en først fikk sove ordentlig tidlig på morrakvisten. Vi kom oss litt seint avgårde, det gikk ikke så verst i starten, men etterhvert gikk det liksom bare seinere. Måtte ringe til Svein, som skulle hente oss, og si vi blei noe forsinka.

Som vanlig strabasiøse partier, men også fantastiske topper med utsikt både til Setesdal og alskens daler og fjell i alle retninger. Været var sol og litt vind, akkurat passe. Åsmund har tatt en masse bilder, de får kommer seinere, kanskje i annet fora. Siste del av løypa mot ankelbrudddalen var meget pen.

Siste del gikk på kjente ankelbruddstier, eller stier og stier, jeg tenkte mye på hvordan i all verden jeg egentlig klarte med et visst humør å gå 5 -6 kilometer med ankelbrudd i slikt ulendt terreng, og ikke bare ulendt terreng, men ulendte tuster og lynghauger og råtne bjørkekvister. Herregud. En ting er sikkert. Svein gjorde en helt glimrende jobb med å geleide meg den veien der, og finne de riktige veivalg underveis.

Svein var også på plass da vi kom ned til veien, men den gule jolla som er like ustødig som en dritings bambi på stålis. Svein rodde sekkene, mens Åsmund og jeg svømte over, måtte ha et bad. Så bar det i vei til bilhenting, sivilisasjon og hverdagen.

Og da var fylkesgrensa på fjellet dokumentert, og takk til alle som bidro til det, Diggidangas, Åmdal, mandalsdamer med flere. Fjellet er forøvrig en fantastisk plass, når ikke været jager en derfra.

4 kommentarer:

ØY! sa...

tillater meg å kommentere Olavs 4 innlegg fra siste ukes grensegange under ett:
Det må jo være med en viss tilfredstillelse du nå kan avslutte en lang ferd gjennom fjellheimen.Du har jo stått på,og ikke latt deg stoppe av beinbrudd eller andre hindringer underveis.
Er sikker på at du er blitt fylt med gode opplevelser og inntrykk som du kan bruke i det "vanlige" livet.

Det har vært morsomt å følge deg både på nært hold og på litt lengre avstand.
Ennå står det igjen litt av grensa, men med din erfaring blir det vel nesten som en tur i parken.
håper det byr seg flere anledninger til å være "støttekontakt" langs grensa.

Sist ukes tur(er) føyer seg inn rekka av turer av beste Grendstad-merke, rik på opplevelser og utfordringer . Bra turet!

Grendstad sa...

hepp, Svein, jo, håper du blir med på noen flere turer, har et par etapper igjen, Åsmund har jo vært fast makker etterhvert, men tror vi skal prøve noen turer med litt flere på, det kan jo bli litt ekstra gøy - fra der vi slutta sist og ned til veien Hornnes - Bjelland.

Så er det jo noen strekk som frister til gjentagelse, men da med litt friere valg av trase

Hilde Fantomine sa...

Kjempe flink er du... Kilimanjaro next... kein problem!
Fjellet er fantastisk..men det kan nok suge livskiten ut av deg også.. så det er jo viktig at du kjenner din begrensning.. og kanskje må ofre grensa i ny og ne...
En dritings bambi er jo bare trist..men kan forestille meg at det kan være interessant å gå i slikt terreng..:-)

DE sa...

Gratulerer så masse med gjennomføringen av samtlige fjelletapper! Du er jammen seig som klarer å gjennomføre dette.

Gleder meg allerede til festen når absolutt hele grensa er ferdigdokumentert.