onsdag 4. august 2010

Hyttetur på Hovden med toppturerJeg kunne valgt å legge toppturene inn som to forskjellige innlegg, men siden de var så nær i tid og sted, og med samme deltagere begge dagene, velger jeg å slå de sammen.
Anledningen var at Hilde,Amalie og Dag Eivind inviterte til opphold på AEs flotte hytte på Nystøl,Hovden.

Fra Vågsbygd dro Emma,Kristoffer,Anders og Svein.

Etter en rask etablering av soveplass og utforsking av hyttas nærområde, var det klart for topptur nummer 1.

Målet var Nos. Vi gjorde det litt enkelt og tok stolheisen opp. Ekstra heldig var det at vi rakk dagens siste heis, og at de kunne ta betalingen i euro, da det var eneste valuta reisefølget vårt hadde(DE).

Vel på toppen gikk vi litt innover til høyeste punkt i området, der ble det tryllet frem både pølse fra termos og leskende drikke . Husker ikke akkurat høyden, men her kan sikkert DE supplere.

Om oppturen var av det enkle slaget, ble nedturen(!) mer strabasiøs. Vi valgte å følge ski-nedfarten nærmest Breive. Det ble tungt i knær og lår og rundtforbi både for store og små, men med tiden og flere energipauser til hjelp, kom vi oss ned i skaret mellom Nos og Hovdenut .
Derfra fulgte vi foten av Nos tilbake til hytta. Dagen ble avsluttet med et deilig meksikansk måltid og vinsmaking.

Tirsdag var turmålet Hovdenut, bare noen lange steinkast fra Nos. Vi parkerte bilene på toppen av Fjellparken. Peila oss inn på den blå løypa oppover skaret, bare motsatt vei av dagen før.
Ganske kronglete og en del myrdrag i starten, men etterhvert som vi kom opp på ryggen ble terrenget åpnere og lettere.
Allikevel krevde det sin mann og dame, jente og gutt å komme seg på toppen. Det klarte vi selvfølgelig, og der ble vi belønnet med en fantastisk utsikt og en nedkjølende vind.
Nedstigningen var mange steder like bratt som fra Nos, men allikevel greiere da det er sti med avsatser og greiner å bremse på.

Dagens andre høydepunkt var besøk på Hovden Badeland:

Som kjent er det ikke noe basseng dedikert til bare svømming på Hovden, så det blir i grunnen mest lek. Men man får mye morro ut av det også. Obligatorisk er det med fartskonkurranse i vannsklia. Ettersom Linn ikke var tilstede ble det ikke den durabelige fighten om førsteplassen slik som i Lyngdal. DE tråkket likevel hardt til og skada seg i opptil flere tær. Beste tid ble 11,52. Øy blir litt for lett i denne sammenheng, men leverer likevel gode tider på 14-tallet. Anders forbedra seg hele tiden og tok andreplassen med 12,noe. Mens unge herr Christoffer aldri fikk registrert tida si. Sensorene lever nemlig sitt eget liv til tider.

Ellers mye svømming hit og dit. Man blir sliten av sånt, så da kvelden kom sloknet både store og små meget tidligere enn vanlig.

1 kommentar:

Grendstad sa...

dette var jo bokstavelig talt heilt topp - skulle gjerne vært med, bortsett fra at jeg synes det smaker best med øl til meksikansk mat.

Hovednut er en klar favoritt foran Nos, den er rein, naken og frisk på sin egen måte. Nos er litt diffus og litt for mange installasjoner, så bra stigning i programmet, spesielt med badeland til slutt.

Flinke barn og voksne.