mandag 16. august 2010

Mandalsdamer kan også gå på fylkesgrensaEtter en annonsering på fjesboka, etter turfølge på grensa, fikk jeg napp hos to spreke og blide damer fra Mandal, hvorav jeg kjente den ene fra før. Begge godt gift for øvrig.

Grensa som skulle gås opp var fra ca Pytten til 5 km nord for Borteli. Det ble en strabasiøs ferd som alltid, men disse to damene, som er svært opptatt av kalorier, ga alt og litt til. De satte ny kaloriforbrenningsrekord, noe kalorimåleren den ene hadde på seg viste.

Turen gikk fra Borteli, på en sti som var atskillig bedre merka på kartet enn i virkeligheten. En skikkelig lei luring som tok mye mer tid enn forventa. Deretter langs Langevann opp til nesten Pytten, før vi dro opp i lia på grensa så det holdt. 200 meter stigning på ca like mange meter med stor sekk var ikke en grensegangestart for latsabber.

Ho ene, som het Pytten til etternavn, hadde en onkel med hytte rett ved grensa, som var målet første dag. Vi kom fra når det begynte å mørknes. Ei skikkelig bra hytte langt oppe på fjellet, hvor onkelen hadde sagt at jeg gjerne kunne ta ei øl. Ikke verst med ei natt på fylkesgrensa med øl og damer. :-)

Data for dagen: 17,5km gange - 1133 meter total stigning.

2 kommentarer:

Hilde Fantomine sa...

Det var godt de var gift disse damene... øl og hytte og grenseganga virker som en farlig kombo... hehe
Uansett virker som en super bra tur..utrolig sprekt...

DE sa...

At ekspedisjonsledere er damemagneter er gammelt nytt, så virkelig på tide at Olav også fikk med seg noen.

Hvem vet? Neste år kommer det kanskje noen fylkesgrensebarn til verden...